in , , ,

Nem sikerült pontot hozni idegenből egyik csapatunknak sem

A Szarvasi FC 1905 pályája még a felújítások előtt 2020. május 28-án
A Szarvasi FC 1905 pályája még a felújítások előtt 2020. május 28-án (Fotó: Babák Zoltán)

Idegenben játszott mindhárom Newjságon követett labdarúgócsapat. Cserék nélkül tudott kiállni a Csabacsűdi GyLSE, még vezetett is. Nem tudta bebiztosítani dobogós helyét a Szarvasi FC 1905 gárdája. Dominált a Hunyadi Dobozon, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

Összeállításunk a BMSExtra összefoglalói alapján készült.

Jamina SE–Csabacsűdi GYLSE 3–2 (0–1)

Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Telek András.

Jamina: Démusz – Horváth M., Kardos T., Okos (Ursz), Ulrich, Miklya (Gál), Lipták-Pikó (Németh), Szaszák, Papp D. (Zelenyánszki K.), Bereczki (Leszkó), Bencsik. Edző: Pozsár Gábor.

Csabacsűd: Rohony – Pecznik, Gerhát, Sovány, Endrefalvi, Király, Kasik, Benyó, Sándor, Urbancsok, Kasik, Kiss G. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Gólszerző: Miklya (64., 72.), Leszkó (86.), ill. Urbancsok (43.), Kasik (82. – 11-esből). Kiállítva: Horváth M. (81.).

A csere nélkül érkező csabacsűdiek a biztonságos védekezésre rendezkedtek be, megszállták a saját térfelüket és nem hagytak területeket a hazai támadók előtt. Így is több lehetőség adódott a jaminaiak előtt, gólt mégis az egyik kósza vendégkontra eredményezett a félidő végén. Szünet után sem állt be változás a játékba. A játékrész középső harmadában a góllövőlistát vezető Miklya két fejessel megfordította a mérkőzést, de így is maradt izgalom a végjátékra, mert Horváth büntetőt eredményező fölösleges kiállítását követően ismét egyenlő lett az állás. Igaz nem sokáig, mert a csereként beálló Leszkó egy becenterezett labdára jól érkezett az ötösön, és két pontot megmentett a hazaiak számára.

Jegyzőkönyv itt.

(O. B.)

Körösladány MSK–Szarvasi FC 4–1 (2–1)

Körösladány, 300 néző. Vezette: Szántó Simon Péter.

Körösladány: Nagy B. – Milek (Burai), Ruzsa, Bakk, Szántó, Csicsely, Murvai (Malkócs), Zelenyánszki, Czirok, Urbán (Kisari), Talpalló. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.
Szarvas: Kasik – Zima, Polonszki, Zahorán (Moleri), Furár, Bány, Pilán (Lénárt), Deli (Magyar), Kiri M., Juhász (Styecz), Simon R. Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Csicsely (11. – 11-esből), Urbán (16., 61.), Burai (76.), ill. Furár (27.).

A hét rangadója már csak a vendégek számára bírt téttel, akik a dobogós helyüket erősíthették volna meg. A meccs azonban a házigazdák elképzelései szerint alakult, akik kezdettől veszélyesebben és többet támadtak, ennek a hozománya volt az első negyedórában szerzett két góljuk is. A szarvasiak a jól védő Kasik kapus teljesítményével, illetve a szépítő találattal maradtak versenyben a második félidőre. Ekkor is a ladányiak domináltak, és két újabb találattal bebiztosították sikerüket, ezzel pedig változatlanul hibátlanul menetelnek a rájátszás során.

Jegyzőkönyv itt.

(I. L.)

Dobozi SE–Békésszentandrási HMSE 1–0 (0–0)

Doboz, 80 néző. Vezette: Láza András.

Doboz: Barabás – Somogyi, Szabó A., Pojendán (Barcsay), Sztojka Zs. (Szilágyi), Tímári (Szabó D.), Szabó L. (Hollósi), Lukucz, Szigeti J., Sztojka N. (Balogh Á.), Roszik. Játékos-edző: Barcsay Attila.

Békésszentandrás: Wéber – Bencsik (Mochnács), Olasz István, Filyó (Uhljár), Balázs, Tasi K., Lós (Nemcsényi), Kovács N., Virág, Olasz Imre, Balogh M. Játékos-edző: Boér Zsolt.
Gólszerző: Sztojka Zs. (74.).

Az első félidőben a doboziak többet tettek azért, hogy előnyt szerezzenek a tabellaszomszéd ellen. Akadtak ígéretes lehetőségeik, amiket elhibáztak a meccsnek ezen szakaszában, gólt viszont nem tudtak elérni. A térfélcserét követően már a vendégek is kidolgoztak helyzeteket, ám azokat rendre elhibázták. A hazaiak viszont negyedórával a vége előtt csak megtalálták a szentandrásiak kapujába vezető utat, ezzel pedig mindhárom pontot bezsebelték a döntetlen színezetű meccsen.

ó: Somogyi, Szigeti J., Szabó A., Pojendán, ill. Balázs, Lós, Kovács, Uhljár.

Barcsay Attila: Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, de kimaradtak, így kellett egy kis szerencse is a győzelemhez.

Boér Zsolt: Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, de azt az egy gólt sajnos nem mi rúgtuk a tavasz folyamán már sokadjára. Ha null–nullnál nem tudsz élni meccslabdákkal, a foci megbüntet.

Jegyzőkönyv itt.

(T. J.)

Dr. Demeter László, Kitajkáné Szántai Mária és dr. Tirják László leleplezi az emléktáblát

Ünnep a Vajdában

Az utca a apraja-nagyja ott volt

A járdát átadták maguknak a Kulich Gyula utca lakói