in

A járdát átadták maguknak a Kulich Gyula utca lakói

Az utca a apraja-nagyja ott volt (Fotó: Babák Zoltán)

A járdás oldalon szinte csak kisgyermekesek laknak. Egy olyan lakója van az utcának, aki – 57 éve – abba a házba született, ahol jelenleg is él. A korelnök a 82 éves édesanyám. Rajtuk kívül az idősebb korosztályt csak néhányan képviselik. A sáros “oldalon” picit magasabb az átlagéletkor, de Európa bármely települése megirigyelheti azt a korfát, amit a Kulich Gyula utcáé mutat.

Rendhagyó járdaátadóra került sor pénteken ebben az iskolához vezető utcában Békésszentandráson. Az eseményen megjelent az ott lakók apraja, nagyja.

Az átadók rendszerint unalmas protokollrendezvények. Na, ez nem volt az. Hajnali 1 óráig tartott az átadóval egybekötött batyusbál.

Fakadhatott ez abból, hogy minden bizonnyal az utca lakói elfelejtették elolvasni az átadók kézikönyvét, ezért rúgták fel a szokásokat. Miután a szomszédos Rózsa utca és a Kulich Gyula projektszempontból egy kalap alá esik, így a hivatalos átadó már akkor megtörtént, amikor még ezen a 300 méteren még egy kapavágás sem történt.

Ami jár az jár, gondolták a lakók.

Ismerve az utcát, illetve a munkálatok előrehaladásának ütemét, kicsit neccesnek tűnt, hogy a betonozással végig ér-e az önkormányzat településüzemeltetési cége az átadó péntek estére kitűzött időpontjáig, de péntek délutánra az utolsó simítás is megtörtént, így végül semmi akadálya sem volt a saját szervezésű átadó-átvevő ünnepségnek. Volt minden, ami ilyenkor jár, sőt… azon felül is; szendvics, pálinkák, egy hordó Ogre, plusz egy üres söröshordó gurítani.

A minőséget az utca gyerekei rollereikkel le is tesztelték. Egyelőre panasz nem érkezett Sinka Imre polgármesterhez, akit meghívtak az ünnepségre. Várták Dankó Béla országgyűlési képviselőt is, aki az egyidőben tartott kampányzáróján épp házigazdaszerepet töltött be, így jelezte, hogy sajnos nem tud jönni.

A lakók megígérték Sinka Imre polgármesternek, ha az utat is rendbe teszik, zenekar is lesz.

A beruházás paramétereiről a Rózsa utca átadójáról készült cikkünkből lehet tájékozódni.

A Szarvasi FC 1905 pályája még a felújítások előtt 2020. május 28-án

Nem sikerült pontot hozni idegenből egyik csapatunknak sem

Pulykás sült karfiolsaláta

Pulykás sült karfiolsaláta