in ,

Sadie tavaszi vendégjárása lezárult, de ma kezd a Zenepavilon

Ati és Sadie a Cervinus kamaraszínpadán 2022. május 28-án
Ati és Sadie a Cervinus kamaraszínpadán 2022. május 28-án (Fotó: Babák Zoltán)

“Szeptembertől folytatódik”, ígérte Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti vezetője május utolsó szombatján, amikor ezzel a mondatával egy nyár erejéig berekesztette a Sadie és vendégei akusztikus koncertestek sorozatát.

Sadie ezúttal Atival ült közönsége elé, hogy előadja változatos repertoárját. Akik ismerik, tudják, hogy neki nincs egy, rá jellemző stílusa, mindent énekel, ami neki fontos, vagy jelentőséggel bír, vagy van valamilyen hozzá köthető élménye, mondta Sadie.

A sort Sting Englishman in New York-jával kezdte. Itt egy sorspárhuzamosságot említett, ahogy ő angol gyerekként Szarvasra került.

Gyerekként angol dalokat hallgatott, majd dalait is angolul írta. A magyar zene világába akkor csöppent, amikor megalakult első zenekara a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban.

A hazaiak közül az AWS Sorsforgató című számát énekelte először, majd jött az eddigi egyetlen, Sadie szerint egyben az utolsó magyar nyelven írt szerzeménye, a “Ki hinné el neked?” című.

Ahogy Dósa Zsuzsa ígérte, szeptemberben folyt. köv., de addig sem kell Sadie és vendégei nélkül maradnunk, hiszen ma kezdődik a Zenepavilon szokásos Kis esti zene sorozata, ami egészen augusztus 19-ig tart. A szezon hagyományosan a Városi Fúvószenekarral kezdődik, de fel fog lépni a Szarvason élő angol lány, vagy vendégei közül a két lassúkezű, azaz Liska Tamás és Lovász Geri, a Slowhands is.

Szabados-Tóth Gábor, a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola tanára kezében a Németh László-díjjal 2022. június 10-én

Miniszteri elismerést vehetett át Szabados-Tóth Gábor

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke és Varga-Bora Tímea, a a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője

2022-ben újra kiválasztják Békés megye legjobb pálinkáját