in ,

2022-ben újra kiválasztják Békés megye legjobb pálinkáját

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke és Varga-Bora Tímea, a a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője
Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke és Varga-Bora Tímea, a a Gyulai Pálinkafesztivál főszervezője (Fotó: Gubis Mariann)

2015-től kezdődően a Békés Megyei Önkormányzat a Gyulai Pálinkafesztivállal összefogva minden esztendőben kiválasztotta Békés megye legjobb kereskedelmi főzdében készült pálinkáját. A pandémia okozta kihagyás után ebben az esztendőben újra megszervezik ezt a versenyt.

A napokban elkezdődött a pálinkafesztiválra benevezett párlatok zsűrizése. Az aranyérmes minősítést kapott Békés megyei pálinkák közül egy újabb bírálati körben választották ma ki a megye legjobb pálinkáját. A bírálat előtt Varga-Bora Tímea, a fesztivál főszervezője és Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke is szemrevételezte és megkóstolta azokat a pálinkákat, amelyek közül 2022-ben is kiválasztja a szakmai zsűri a legjobbat. A hagyományoknak megfelelően a megyei önkormányzat ebben az évben is egyedi megkülönböztető jelzést biztosít Békés megye pálinkájának, és vállalja, hogy kizárólag ezt a terméket fogja ajándékozni.

Békés megye legjobb pálinkájának járó díjat a Gyulai Pálinkafesztiválon szeptember 16-án fogja átadni a megyei önkormányzat vezetője és a pálinkafesztivál képviselője.

Békés Megyei Önkormányzat

Ati és Sadie a Cervinus kamaraszínpadán 2022. május 28-án

Sadie tavaszi vendégjárása lezárult, de ma kezd a Zenepavilon

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott

A szolgálat folytatódik