in , ,

Hamarosan ismét itt van Szarvas évadnyitó fesztiválja, a Regatta

Fotó: Baksi
Fotó: Baksi

Két év CoVID okozta kihagyás után – alig két hét múlva – itt a kilencedik – korábban SZIE név alatt futó – Regatta, ami a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmé átalakulása miatt – a MATE színeiben – az első lesz.

“A sárkányhajós csapatok versenyét az egyetem egy igazi hamisítatlan nyárindító fesztiválként szervezi, ahol a hallgatók és a kollégák is kipihenhetik a tanév fáradalmait. Az egyetemünk sokkal nagyobb lett, ezért a Gödöllőhöz került intézmények Kaposvárról, Gyöngyösről, Keszthelyről is neveznek egységeket. A Regattával nemcsak az egyetem polgárait szeretnénk szórakoztatni, hanem a szarvasi fiatalokat is, ezért a szombat esti program nyitott minden városi és környékbéli fiatal számára, akik megismerhetik a MATE egy új arcát, közelebb kerülhetnek az egyetemek világához”, fogalmazott Futó Zoltán tanszékvezető pénteki találkozásunkkor.

A sárkányhajósok versenyének van egy időkorlátja, ezért a lebonyolítás rendszere miatt maximum húsz csapatot várnak. Az egyetemi teameken, a külföldi PhD-s hallgatókon és a tanári teamen kívül indulnak azok az egyetemhez kötődő középiskolák, amikkel szakmai kapcsolatot ápolnak: Gyomaendrőd, Törökszentmiklós.

A résztvevők létszáma 700 és 900 között lesz. Ahogy eddig is, a péntek zárt kapuk mögött zajlik majd. Este buli, majd szombaton verseny, azt követően ismét buli, de ekkor már – 19 órától – megnyitják a kapukat a helyi erők számára is. A belépés ingyenes, de a létszám 990 főben limitált, mondta Dernovics Péter, a “Minden ami Szarvas” motorja.

“Két év kihagyás után, még nagyobb lendülettel és még több ötlettel vágunk neki az idei MATE Regattának. Tesszük ezt azért, hogy az ide látogató több száz szórakozni vágyó fiatalnak megmutassuk Szarvast, és öregbítsük városunk hírnevét. Ezek a fiatalok a későbbiekben potenciális látogatói lehetnek a Szarvasi Arborétumnak, vagy a Körös-Maros Nemzeti Parknak, illetve biztosan meg fogják kóstolni a helyi élelmiszeri vállalkozások termékeit is. A korábbi évekhez képest még komolyabb színpaddal, hang és fénytechnikával várjuk szombat este a rendezvényre kilátogató szarvasi és környékbeli szórakozni vágyókat.” Elárulta, hogy a MASZ vállalt küldetésével szinkronban főként helyi tehetségeket igyekeznek bemutatni, de lesz két külső fellépő is, egy neves fiatal DJ, illetve az UFÓ együttes fog élőben zenélni.

Az akkor már javában zajló viziszínházi szezonnal való párhuzamosságra vonatkozó kérdésére elmondta, hónapokkal előre jelezték a színházat üzemeltető szervezet programigazgatója felé a regatta időpontját. A technikusok előtte egyébként is fel szokták venni egymással a kapcsolatot.

A MATE Regattára június 24-26. között kerül sor.

Fotó: Baksi

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott

A szolgálat folytatódik

Pulykakolbászos leves

Pulykakolbászos leves