in ,

Babák Mihály lett az év embere

Petneházi Andrea és Závogyán Judit, a Szarvasért Alapítvány alelnöke és elnöke. Köztük a 2022-es év embere, Babák Mihály, Szarvas város polgármestere
Petneházi Andrea és Závogyán Judit, a Szarvasért Alapítvány alelnöke és elnöke. Köztük a 2022-es év embere, Babák Mihály, Szarvas város polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Bár nem szerették volna “az év embere díjnak” nevezni, mert mindenhol ez a neve, de ez az elismerés mégis csak “az év emberéről” szól, ismerték el a tegnap esti Szarvasi Vízi Színházban tartott átadón a Szarvasért Alapítvány kuratóriumának színpadra lépő tagjai, Závogyán Judit elnök és helyettese, Petneházi Andrea.

Komlovszky Szvet Tamás, ma már nemzetközileg is ismert szobrász 2004-ben készítette el azt a kis bronz szarvast ábrázoló szobrocskát, amit a Szarvasért Alapítvány évről évre átad annak a személynek, akit a kuratórium “az év emberének” választ. Ez a Cervinus Művészeti Fesztivál keretében megrendezésre kerülő “Bál a víz felett” ünnepélyes eseményen szokott megtörténni, már amikor az éppen aktuális helyzet engedi. Az idén a kuratórium úgy döntött, hogy nem szervezi meg azt, és a szobrocskát a CMF2022 nyitógálájának keretében adják át.

Elsőként fiatal művészek, Komlovszky Szvet Tamás és Hámori Gabriella színművész vehette át, majd következtek a lokálpatrióták, Takács Miklós, dr. Dezső István, valamint Lapis Erika színművész.

Ezt követően a kuratórium a következő határozatot hozta, hogy “a jövőben olyan szarvasi személy kaphatja meg, aki munkájával, cselekedeteivel a város jó hírét öregbíti és viszi szerte az országban, világban”.

Ezt követően Novodomszky Éva műsorvezető, Mihaleczné Kovács Mária, Szarvas város korábbi jegyzője, kuratóriumi titkár, Nyerges Attila kajakedző, Rohony Miklós, a Szarvasi Mozzarella Kft. tulajdonosa, igazgatója, Hartay Csaba költő, író, Lovász György a Magyar Shotokán Karate Szövetség elnöke, valamint dr. Hanyecz Katalin az Arborétum igazgatója vehette át.

“A kuratórium ebben az évben is közvélemény kutatást tartott, és a döntése alapján a 2022-es évben a szarvas szobrot Babák Mihály, Szarvas város polgármestere kapja meg”, árulta el a közönségnek Petneházi Andrea, a díjátadó háziasszonya.

Babák Mihály laudációja – még saját meglátása szerint is – hosszúra sikeredett. Nem szokott hozzá, hogy ilyen sokáig ne találjon alkalmat a közbeszólásra, de Szarvas város polgármestere szemmel láthatóan meghatódott. Meglepetésként érte, a díjazott nevét még a sajtónak sem árulták el a kuratóriumi tagok.

Építőipari technikus, ács és kőműves, diplomás igazgatásszervező, vendéglátóipari szakközgazda, településüzemeltetési szakmérnök, jelenleg Babák Mihály a jogi diploma megszerzése előtt áll, hangzott el végzettségei felsorolásánál hat és félperces laudációjában. Közel 50 éve szolgálja szülővárosát, Szarvast, foglalta össze egy mondatban Petneházi Andrea a településen betöltött posztjai, választásokon nyert tisztségei kapcsán.

Hangján hallatszott, hogy Szarvas polgármestere valóban meghatódott. Ebben a hangnemben is kezdte köszönetét is.

“Szülővárosom Szarvas. Én ezt a várost szeretem minden polgárával. Gyerekkorom óta itt élek, nagyon kevésszer voltam távol. Nekem nagyon fontos az önök boldogulása, Én megkaptam önöktől és Szarvas várostól mindent ahhoz, hogy tegyem a dolgomat”, mondta, és itt visszatalált a hétköznapok intonációjához: “Nekem nagyon fontos az összhang, az egyetértés, az összefogás. Az ember úgy tud eredményt elérni, ha nem egymaga, mint Don Quijote, hanem többen állnak mögötte”, fogalmazott a friss díjazott.

Ruzicskay György sírja Sárkány Magdolna önzetlenségének köszönhetően megújult

Rendbe tetették Ruzicskay György sírját

Polonszki Patrik és Remili Mohamed a Szarvasi FC 1905 Jászberényi FC elleni edzőmérkőzésén 2022. július 13-án

Az NBIII-as Jászberény ellen döntetlen edzőmérkőzés