in ,

A Szélrózsán zenéltünk

A járvány miatti négy éves kényszerszünet után július 13-17-ig ismét megrendezték az evangélikus egyház legnagyobb eseményét, a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozót, ez alkalommal Gyulán. Beszélgetések, koncertek, közös játékok, bibliaóra, teológiai előadások, áhítatok, filmklub, táncház és még megannyi más nagyszerű program várt a fesztivál résztvevőire.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium zenészei azonban legnagyobb izgalommal a fellépéseiket várták.

Megtisztelő volt, hogy a nyitó áhítaton a mi csapatunk működött közre Huszák Zsolt mentor és Fonád Zoltán vezetésével. A zenekar – Weisz Tímea, Garai Hajnal, Tóth Sára, Molnár Tamara, Lauday Izabella, Molnár Lilla, Juhász Gergő, Zima Dávid és Gyetvai Csongor – 5 éneket adott elő két gitárral, illetve zongorakísérettel: Ímé mily jó, gyönyörűséges, Tégy eggyé Urunk, Indulunk, érkezünk, Mélységeknek mélységéből, Szívem csendben az Úrra figyel. Mindegyik nagyon szépen szólt a színpadon, a közönség nagy tapssal jutalmazta előadásukat.

Július 14-én adott koncertet az iskolazenekar zenészcsapata. Mivel többféle stílust képviselnek, ezért zenekari felállásaik is különbözőek. Elsőként a Vajda Band Emlékzenekar lépett színpadra, ők a négy évvel ezelőtt sikeresen működő Vajda Band emlékét szeretnék őrizni, részben tovább folytatva az általuk képviselt stílust, részben saját arculatot kialakítva. Januárban alakult meg a zenekar, kedvelik a blues-os, dzsesszes dallamokat, de szívesen játszanak modern melódiákat, retro diszkózenét is, egyszóval mindent, amit klasszikusan egy fúvószenekar a műsorára tűzhet.

Ezen az estén négy darabot adtak elő: Ted Huggens: High Tea, Camilla Cabello: Havana című népszerű slágerét, a Dixileland Blues-t, végezetül pedig Michael Jackson Thriller című számát. A zenekar tagjai: Molnár Tamara és Tóth Sára (fuvola), Zima Dávid (klarinét), Rónyai Dominik (szaxofon), Gácsi Gergő (akusztikus gitár), Gyetvai Csongor (dob), Garai Hajnal (basszusgitár), Bacsa Zalán (triangulum, akusztikus gitár, basszusgitár), Juhász Gergő (trombita), Pécsváradiné Tóth Anikó (zongora). Színvonalas előadásukkal nagy sikert arattak.

Őket követte a színpadon zenészeink másik formációja. Itt a jó hangú énekes lányok játszották a főszerepet gitár-, basszusgitár- és cajonkísérettel: Garai Hajnal, Tóth Sára, Weisz Tímea, Molnár Lilla, Lauday Izabella. Fonád Zoltán és Huszák Zsolt működtek közre hangszeren. A lányok neveik kezdőbetűjéből nevezték el formációjukat: THILS. Egy csokorra valót válogattak a népszerű slágerekből, jó hangulatot varázsolva a nézőtérre. Sári és Timi rögtönzött ráadásával ért véget műsoruk.

Hogy mit is adott mindannyiónknak ez a fesztivál? Többet, mint előtte gondoltuk volna. Nagyszerű fellépést, jó hangulatot, az összetartozás érzését, sikert, megerősítést abban, hogy amit csinálunk, azt érdemes folytatni, mégpedig abban a sokszínűségben, amit ezen az estén is képviseltünk és megmutattunk a közönségnek is.

Pécsváradiné Tóth Anikó

Tatár Bianka a Cervinus Művészeti Fesztivál 2022 nyitógáláján július 13-án

Úgy érzem, a helyemen vagyok

Szente Árpád Csaba, Dósa Zsuzsa, Szemán Béla, Enyingi Zsófia és Boronyák Gergely a Cervinus Teátrum által 2022. július 18-án a Szarvasi Vízi Színházban előadott Váratlan vendég című darabban

Váratlan vendég a víz fölött