in ,

Rejtő Jenő másik oldala

Vanya Tímea és Mikó István a Turay Ida Színház Úrilány szobát keres című Rejtő-darabjában
Vanya Tímea és Mikó István a Turay Ida Színház Úrilány szobát keres című Rejtő-darabjában (Fotó: Kalmár Vanda)

Pénteken este a Turay Ida Színház mutatta be Rejtő Jenő vígjátékát, Úrilány szobát keres címmel a Szarvasi Vízi Színház színpadán Mikó István rendezésében. Az előadás a XI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának 12. versenyprogramja.

A vígjáték Rejtő Jenő egyik olyan darabja, amelyet megfilmesítettek, de színdarabnak íródott. A főszereplő, dr. Lukács Ernő (Pásztor Máté) ellen minden és mindenki összeesküdött. Felesége (Bódi Barbara) megcsalja, mégis nőiességével ő győzedelmeskedik, munkatársa (Kurkó J. Kristóf) a háta mögött egy másik nőnek (Bodor Szabina) kiadja albérletbe a lakását, amivel kompromittálja a válás előtt álló férfit. Szinte minden összeomlik körülötte és senki nem segít, mindenki aláveti magát a két hölgy bájainak. Természetesen a történet vége happy end.

Számomra ennyi volt a történet, a nézőknek ennél sokkal több, mert nevettek, tapsoltak, ők másképpen látták, nem a káoszt, hanem a vígjátékot, a vidám helyzeteket érezték meg, amit a színdarab adott. Tudom, nekik volt igazuk. Olyan színészeket láthattunk még a színpadon, mint Hűvösvölgyi Ildikó, Mikó István, Győri Péter, Benkő Péter, Vanya Tímea, Csere László, Sipos Judit, Boros Zoltán, Szabó Anikó, Karsai J. András, Tóth Alex és Vass János Pál. Minden színész nagyon jó alakítással, hitelesen játszotta szerepét, minden elismerést megérdemelnek, számomra csak a történet nem volt életszerű, nőként különösen.

A nagyon látványos díszlet tervezője Szlávik István, a szép jelmezek Darvasi Ilona munkái.

A teltházas nézőközönség hosszú tapssal köszönte meg a színészek játékát!

Galambos Edit

A fotókat készítette: Kalmár Vanda

Timkó János Boczkó Dániel és Szente Árpád Csaba Tessedik Sámuel szerepében Az Akácember 2022. július 23-i ősbemutatóján

Tessedik és Boczkó olyan, mint Mozart és Salieri

Az 5. számú hajó negyedik beülőjében Keller Gergő evez. Ezt a számot megnyerte ez az egység

Nagyon eredményes magyar bajnokságot tudhatnak maguk mögött a szarvasi kajakosok