in

Haladgat a Pavilon projektje

A Pavilon építése 2022. július 30-án
A Pavilon építése 2022. július 30-án (Fotó: Babák Zoltán)

Ha nem is az eredeti elképzelések szerint, de halad a Pavilon turisztikai célú fejlesztése. Szarvas ikonikus szórakozóhelye az utolsó porcikájáig eltűnt a föld színéről, hogy egy minden ízében új, modern épület kerüljön a helyére, ami majd nyomokban Pavilont fog tartalmazni.

A turisztikai cél teljesülését a részben a szomszédos Liget Wellness és Konferencia Hotel biztosította volna, ott azonban megépült egy téliesíthető konferenciaépület, ami kiszolgálja az ottani igényeket. A vállalt indikátorokat így városi rendezvényekkel kell majd lefedni.

A projekt az eredeti elképzelés szerint tegnap, azaz 2022. július 31-én fejeződött volna be, de a kivitelező kiválasztása körül volt némi csúszás.

A kivitelezés jelen fázisában 30 százalék körüli készültségi szinten áll. Már felismerhető az a Pavilonra jellemző nyolcszögletű magastetős épület, amit Babák Mihály polgármester előszeretettel nevez rotundának. Innen jó kilátás nyílik majd a teniszpályákra, amik – jelen pillanatban – úgy néz ki, megússzák a beszántást, hogy helyükön rózsakert illatozzon.

A tetőt nyolc betonpillér tartja. Ezek zsaluzása elkészült. Következik a betonozás. Maga a tető az ütemezés szerint augusztusban készül el. Ezt követően következnek a belső munkálatok.

Az épület átadása – jelenlegi információink szerint – 2023 februárjában várható.

Fotóink május 1-én, július 12-én, illetve szombaton készültek.

A Pavilon-projektről itt írtunk korábban.

Az 5. számú hajó negyedik beülőjében Keller Gergő evez. Ezt a számot megnyerte ez az egység

Nagyon eredményes magyar bajnokságot tudhatnak maguk mögött a szarvasi kajakosok

Fahéjas-szerecsendiós-szegfűborsos pácolt felsőcombfilé színes rizstésztával

Fahéjas-szerecsendiós-szegfűborsos pácolt felsőcombfilé színes rizstésztával