in ,

Ötödször lépett fel a Stop Band a Szarvasi Vízi Színházban

A Stop Band Emlékzenekar tagjai a 2022. augusztus 7-i koncertjük előtt a Szarvasi Vízi Színházban
A Stop Band Emlékzenekar tagjai a 2022. augusztus 7-i koncertjük előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

A Stop Band története még 1964-ben kezdődött, amikor évfolyamtársak megalakították első együttesüket Anonymus néven: Bagi Pál ‘Paul’ dobos, Gyuris János ‘Téboly’ billentyűs, Hudák János gitár, Petényi Szilárd ‘Szike’ basszus gitár, Liska János ‘Brumi’ gitár, Hetényi István ‘Jagger’ ének és alkalmanként Nagy Péter billentyűs.

Ez a formáció ’68-ig tartott, majd ’68 és ’70 között jött a Gold Star, illetve ’70 után a Stop Band változó tagokkal. Öt éve merült fel, hogy az azóta is Lapis Pál műhelyének egy stúdióvá alakított helyiségében rendszeresen együtt játszó, gyakorló zenésztársak ismét a szarvasi nyilvánosság elé lépjenek.

Ez már lassan történelem. Vasárnap – immár Stop Band Emlékzenekar néven – ötödször álltak a Szarvasi Vízi Színház deszkáira a zenészek kicsit kibővített gárdával és megújult repertoárral.

Lapis Pál ‘Patya’ dobolt, Ruzicska Andor “Ruza” a billentyűs hangszereken, Máté Endre ‘Endru’, dr. Hudák János ‘Doki’ és Liska Tamás gitáron, Korbely István basszusgitáron játszott. Énekelt Kécskei Imre, Szécsiné Lestyán Magdolna és Komár János ‘Jansi’. A Gál Ferenc Egyetemről két énekes, Soczó Daniela és Bártfai Laura vokálozott. Tanáruk, Aradi Zsolt tanította be őket, aki ez alkalommal billentyűsökön is beszállt a zenekarba.

A nézőtéren ott ült a zenekari tag Petényi Szilárd ‘Szike’ is, aki tavaly vállműtétje miatt csak egy számot tudott vállalt, most csípőproblémái miatt nem állt színpadra.

A zenekar tagjai 50-60 számból választották ki azt a 25-öt, aminek a fele új. Az “új” kifejezés itt relatív, mert az új számok is régi számok voltak, hiszen közönségük azért megy ki oly nagy számban, hogy felelevenítse fiatalságát, a korabeli paviloni estéket.

Ha már Pavilon: Bődi János, az Integrál Építő Zrt. tulajdonosa, nyugalmazott elnöke, az est házigazdájának, Szarvas Város Barátainak Köre elnöke köszöntőjében felelevenítette azokat az időket, amikor még ő is aktivista volt a ligeti szórakozóhelyen, illetve kitért az épülő Pavilonra is, aminek megnyitóján a Stop Bandet szeretné hallgatni.

Az erre az estére 25 számból összeállított repertoárt közel teltháznyi közönség hallgatta végig.

Címlapfotónkon balról jobbra: Ruzicska Andor, Komár János, Szécsiné Lestyán Magdolna, Kécskei Imre, Liska Tamás, Korbely István, Aradi Zsolt, Soczó Daniella, Bártfai Laura, Lapis Pál és dr. Hudák János.

SUP-osok a 25. Kenumaratonon

Egyre több SUP-os a Kenumaratonon

Zajlik a Dózsa György utca aszfaltozása Csabacsűdön

Újabb belterületi útszakasz újul meg Csabacsűdön