in ,

Ötödször lépett fel a Stop Band a Szarvasi Vízi Színházban

A Stop Band Emlékzenekar tagjai a 2022. augusztus 7-i koncertjük előtt a Szarvasi Vízi Színházban
A Stop Band Emlékzenekar tagjai a 2022. augusztus 7-i koncertjük előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

A Stop Band története még 1964-ben kezdődött, amikor évfolyamtársak megalakították első együttesüket Anonymus néven: Bagi Pál ‘Paul’ dobos, Gyuris János ‘Téboly’ billentyűs, Hudák János gitár, Petényi Szilárd ‘Szike’ basszus gitár, Liska János ‘Brumi’ gitár, Hetényi István ‘Jagger’ ének és alkalmanként Nagy Péter billentyűs.

Ez a formáció ’68-ig tartott, majd ’68 és ’70 között jött a Gold Star, illetve ’70 után a Stop Band változó tagokkal. Öt éve merült fel, hogy az azóta is Lapis Pál műhelyének egy stúdióvá alakított helyiségében rendszeresen együtt játszó, gyakorló zenésztársak ismét a szarvasi nyilvánosság elé lépjenek.

Ez már lassan történelem. Vasárnap – immár Stop Band Emlékzenekar néven – ötödször álltak a Szarvasi Vízi Színház deszkáira a zenészek kicsit kibővített gárdával és megújult repertoárral.

Lapis Pál ‘Patya’ dobolt, Ruzicska Andor “Ruza” a billentyűs hangszereken, Máté Endre ‘Endru’, dr. Hudák János ‘Doki’ és Liska Tamás gitáron, Korbely István basszusgitáron játszott. Énekelt Kécskei Imre, Szécsiné Lestyán Magdolna és Komár János ‘Jansi’. A Gál Ferenc Egyetemről két énekes, Soczó Daniela és Bártfai Laura vokálozott. Tanáruk, Aradi Zsolt tanította be őket, aki ez alkalommal billentyűsökön is beszállt a zenekarba.

A nézőtéren ott ült a zenekari tag Petényi Szilárd ‘Szike’ is, aki tavaly vállműtétje miatt csak egy számot tudott vállalt, most csípőproblémái miatt nem állt színpadra.

A zenekar tagjai 50-60 számból választották ki azt a 25-öt, aminek a fele új. Az “új” kifejezés itt relatív, mert az új számok is régi számok voltak, hiszen közönségük azért megy ki oly nagy számban, hogy felelevenítse fiatalságát, a korabeli paviloni estéket.

Ha már Pavilon: Bődi János, az Integrál Építő Zrt. tulajdonosa, nyugalmazott elnöke, az est házigazdájának, Szarvas Város Barátainak Köre elnöke köszöntőjében felelevenítette azokat az időket, amikor még ő is aktivista volt a ligeti szórakozóhelyen, illetve kitért az épülő Pavilonra is, aminek megnyitóján a Stop Bandet szeretné hallgatni.

Az erre az estére 25 számból összeállított repertoárt közel teltháznyi közönség hallgatta végig.

Címlapfotónkon balról jobbra: Ruzicska Andor, Komár János, Szécsiné Lestyán Magdolna, Kécskei Imre, Liska Tamás, Korbely István, Aradi Zsolt, Soczó Daniella, Bártfai Laura, Lapis Pál és dr. Hudák János.

What do you think?

33 Points
Upvote Downvote
SUP-osok a 25. Kenumaratonon

Egyre több SUP-os a Kenumaratonon

Zajlik a Dózsa György utca aszfaltozása Csabacsűdön

Újabb belterületi útszakasz újul meg Csabacsűdön