in ,

Újabb belterületi útszakasz újul meg Csabacsűdön

Zajlik a Dózsa György utca aszfaltozása Csabacsűdön
Zajlik a Dózsa György utca aszfaltozása Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Zajlik a Dózsa György utca Petőfi Sándor és Tessedik Sámuel utcák közötti szakaszának felújítása Csabacsűdön. A 430 méteres szakasz 3-3,5 méter szélességben kap új aszfaltréteget e héten.

A Magyar Falu Program program keretében januárban adta be a belterületi utak fejlesztésére való felhívásra pályázatát Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata. Április hónapban értesültek arról, hogy pályázatuk támogatásra talált, és nettó 15,3 milliót fordíthattak erre a célra.

A kivitelező az elmúlt hét csütörtökén értesítette az önkormányzatot, hogy hétfőn megkezdik a munkát. Pénteken kiértesítették a lakókat arról, hogy megkezdődik az útburkolat felújítása, egyben arra kérték őket, hogy a munkák befejeztéig gépkocsival ne hajtsanak az útra, mert annak teljesen ki kell hűlnie ahhoz, hogy a teljes teherbíró képessége kialakuljon, foglalta össze az eddigieket Molnár József polgármester ma délelőtt, miközben megtekintettük az éppen zajló munkálatokat.

Az öt centiméteres zúzott kő alap már teljes hosszban leterítésre került. Ottjártunkkor már a kopóréteg lefektetése zajlott. Ezzel holnap el is készülnek, majd ezt követően jön a padka kialakítása.

Molnár József elmondta, a Dózsa György Jókai és a Tessedik utcák közötti részének az alapját az ezredfordulót követően épült betonút, míg a többinek egy úgynevezett itatásos technológiával készült aszfaltozott út adja.

“Most ismét egy olyan régi útszakasz újul meg településünkön, amit sokan használnak. Reméljük, ezzel hozzá tudunk járulni a balesetmentes közlekedéshez!”, fogalmazott Csabacsűd polgármestere.

A Stop Band Emlékzenekar tagjai a 2022. augusztus 7-i koncertjük előtt a Szarvasi Vízi Színházban

Ötödször lépett fel a Stop Band a Szarvasi Vízi Színházban

Bíró Gyula az V. Kárpát-medencei Nyári Pedagógus Akadémián

Nyári Pedagógus Akadémia ötödször