in ,

Idegenből fiatal csapattal 1 pont

Boér Zsolt, a Hunyadi korábbi, a Csabacsűdi GyLSE jelenlegi edzője. Mellette Gazsó Péter, a csabacsűdiek klubelnöke, Pisont András, a Hunyadi korábbi edzője, játékosa, a Gádoros SE jelenlegi edzője, valamint Keresztes István, a Hunyadi jelenlegi edzője
Boér Zsolt, a Hunyadi korábbi, a Csabacsűdi GyLSE jelenlegi edzője. Mellette Gazsó Péter, a csabacsűdiek klubelnöke, Pisont András, a Hunyadi korábbi edzője, játékosa, a Gádoros SE jelenlegi edzője, valamint Keresztes István, a Hunyadi jelenlegi edzője. (Fotó: Babák Zoltán)

Többen távoztak az amatőr labdarúgás csabacsűdi mintagazdaságából a szezon végén, így annak ellenére, hogy eredménye alapján a megyei első osztályban folytathatta volna, a bokszzsák szerepét elkerülendő, az egyesület kérést intézett a szövetséghez, hogy az ilyenkor szokásos kétosztálynyi lesorolástól tekintsen el, és a csapat a másodosztály “A” divíziójában kezdhesse meg a 2022/2023-as bajnokságot. A kérés meghallgatásra talált, hiszen korábban, fordított helyzetben a Csabacsűd tette oda magát.

A megye egyes csapathoz érkezett az egy osztállyal lejjebb játszó Hunyaditól Boér Zsolt, aki szépen összeszedte a két faluval arrébb játszó gárdát. Távozta ott okozott némi elbizonytalanodást a csapaton belül, de a jó viszony megmaradt, amit az is mutatott, hogy – immár – a Csabacsűdi GyLSE edzőjének a Hunyadi mérkőzését követően a szentandrási pálya korlátjánál tudtunk kérdéseket feltenni az OMTK-Rákóczi elleni nyitómérkőzéssel kapcsolatban.

Nagyon fiatal csapattal kellett pályára lépniük, mondta. Tavaly már feltűnt a nagyok között, Pczyik Gábor, Gerhát Krisztián, Rétes Roland, Urbancsok Urbancsok Ákos, Jelen Szebasztián, illetve Varga Tamás, de ők korukat tekintve még ifisták.

Ennek oka, hogy négy meghatározó ember távozott a csapattól. Bakró Géza abba hagyta. Legutóbb, amikor szót váltottunk Gézával, a családot, illetve a munkát említette. Pecznik Péter Kunszentmártonban, Endrefalvi Erik az Orosházi ULE-ban folytatja. Rafaj Roland távozása tavasz óta ismert volt, ő Kondorosra távozott. Mindezeken túl Viszkok Csaba sérülés miatt, Viszkok Dani eltiltása miatt nem volt hadra fogható.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az általunk csak csabacsűdi modellként jellemzett elképzelés, miszerint saját nevelésű játékosokkal lelkesedésből vigyék a hazai foci hírét a megyében, megbukott volna, inkább azt, hogy az élet halad a maga megszokott útján, a fiatalok ki akarják próbálni magukat máshol, újabb kihívásokat szeretnének abszolválni.

De vissza az OMTK elleni mérkőzéshez: “Minden pont bravúr, amit idegenben szerzünk”, jelentette ki, de az első félidő alapján csalódottságának adott hangot, mert ebben a játékrészben három-négy alkalommal egy az egyben vihették a kapusra a labdát, de minden ziccerük kimaradt. Abban, hogy egy pontot el tudjanak hozni Orosházról, a végén Rohony Márk kapusbravúrjaira is nagy szükség volt.

OMTK-Rákóczi – Csabacsűdi GyLSE 0-0

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Kiss Gábor, Varga Tamás, Sovány Pál, Gerhát Krisztián (70′ Rétes Roland) – Sándor János, Kasik Márk – Jelen Szabasztián (75′ Gyurik Dániel), Magda Tibor (79′ Styecz Dániel), Pecnyik Gábor – Urbancsok Ákos. Kispad: Kugyela Kristóf, Boér Zsolt, Lénárt Zsombor

Boér Zsolt: A viszontagságos felkészülés után a helyzetünket tekintve örülök a pontszerzésnek. Fiatal csapatunknak minden meccs egy rutinszerzés. Egy félév mindenképp rá fog menni, hogy összeálljon a csapat, de ez biztató kezdetnek tűnt.

A fotón balról Boér Zsolt, a Hunyadi korábbi, a Csabacsűdi GyLSE jelenlegi edzője látható. Mellette Gazsó Péter, a csabacsűdiek klubelnöke, Pisont András, a Hunyadi korábbi edzője, játékosa, a Gádoros SE jelenlegi edzője, valamint Keresztes István, a Hunyadi jelenlegi edzője. (Fotó: Babák Zoltán)

Röplabdázóktól volt hangos a Kacsa-tó környéke

Hajduch Nándor pirosban

Hajduch Nándor 7. az U20-as világbajnokságon