in ,

Hajduch Nándor 7. az U20-as világbajnokságon

Hajduch Nándor pirosban
Hajduch Nándor pirosban

Augusztus 15-21. között Bulgária fővárosa, Szófia adott helyet az U20-as Junior Birkózó Világbajnokságnak. A Szarvasi Birkózó Egyesület és Szarvas város számára ez igen fontos esemény, hiszen Hajduch Nándor is megmérettette magát 86 kg-ban.

Nándi első mérkőzése egy amerikai birkózó ellen indult, amin gyönyörűen kezdett, végül mégis ellenfele kezét emelték a magasba. Mivel amerikai legyőzője a döntőbe ment, ezért Nándink vigaszágra került, ahol másnap egy örmény birkózóval küzdhetett.

Az örmény birkózó nem állt ki Nándi ellen, vélhetően sérülés miatt, így jutott tovább és egy ukrán nemzetiségű fiú ellen birkózhatott. A mérkőzést sajnos elveszítette, így az esti programban nem harcolhatott a bronzéremért.

Hajduch Nándor a 7. helyen zárt a világbajnokságon.

“Nem mozgott rosszul Nándi, de taktikázás nélkül nem lehet nyerni. Fájó vereség volt az ukrán ellen , mert 8 pontot adott ellenfelének rossz támadások során, ez teljesen elkerülhető lehetett volna. Jobb taktikát választva akár meg is lehetett volna az a meccs, és akkor bronzéremért birkózik a vn-n. Mindezek mellett első éves ebben a korosztályban és a súlya sem a legjobb még, ennek fényében biztató amit mutatott. Kellő szorgalommal és akarattal a hibákat ki tudja javítani és eljuthat egy éremig világversenyen ebben a korosztályban. Az biztos , hogy ez lesz a végleges súlycsoportja a jövőt tekintve és van másfél éve igazán bele erősödni. Ez az év a tapasztalat szerzésről szólt első sorban , remélem a mostani vereségeket előnyére tudja majd fordítani a jövőben. Mint edzője én mindent megteszek ennek érdekében , ott leszek mellette , segítem amiben csak tudom, de első sorban neki kell megtenni a lépéseket a fejlődés útján“, mondta Nándi edzője, Sükösd Attila. “Nem csüggedünk, a hibákat kijavítjuk és egy kis pihenő után újult erővel folytatja szorgalmas munkáját a következő versenyeire.”

Boér Zsolt, a Hunyadi korábbi, a Csabacsűdi GyLSE jelenlegi edzője. Mellette Gazsó Péter, a csabacsűdiek klubelnöke, Pisont András, a Hunyadi korábbi edzője, játékosa, a Gádoros SE jelenlegi edzője, valamint Keresztes István, a Hunyadi jelenlegi edzője

Idegenből fiatal csapattal 1 pont

A Ki kicsoda? - Szarvas 2000-2010 kötet címlapja

A szarvasi lakosság javaslatait várják a Ki kicsoda? legújabb kötetéhez