in ,

1–1-re ki lehetett volna hozni

Juhász Zoltán kapusnak nem sok dolga volt (Fotó: Babák Zoltán)

Enerváltan játszott a Csabacsűd a Békés megyei másodosztály A csoportjának 2. fordulójában, amikor a Csabacsűdi GyLSE a Békéscsabai MÁV SE-t fogadta otthonában. A hazai támadások semmi veszélyt nem jelentettek a vasutasok kapujára, ezzel szemben a hazaadásokal leszakították a vizet Rohony Márkról a csapattársak.

Boér Zsolt egy megye egyes kialakult játékoskerettel rendelkező csapathoz igazolt át a megye kettes Hunyaditól. A hazai gárdából elment, vagy abbahagyta három meghatározó játékos, a Csabacsűdi GyLSE vezetése emiatt kérte a szövetséget, hogy egy osztállyal lejjebb folytathassa, így Boér Zsolt ismét a megye kettőben találta magát, ahol egy megfogyatkozott létszámú játékosállományból kell most új csapatot faragnia. Nagyjából 15-ös játékoskeretben tud gondolkodni, amiben sok fiatal is van. Október 30-án játszhat korábbi csapata ellen, akiknél stabil keretet hagyott maga mögött.

Talán ez is benne volt csalódottságában, amivel a vasárnap délutáni játékról nyilatkozott.

“A játékunk kilátástalan, a mérkőzés nézhetetlen volt”,

szögezte le elsőként. Érthetetlenül áll a jelenség előtt, mert a most, illetve az egy hete Orosházán mutatott hozzáállás köszönőviszonyban sincs egymással, pedig még az edzéslátogatottsággal sem volt probléma a héten. Ahhoz, hogy ne kerüljenek a pofozógép szerepébe, össze kell szedniük magukat, mondta.

Az egyetlen hazai gól Jelen Szebasztián szabadrúgását követően esett, de a jegyzőkönyv szerint öngól volt. Ezzel hozták egyenlőre az első félidőben összeszedett egygólos hátrányt.

Csabacsűdi GYLSE–Békéscsabai MÁV SE 1–3 (0–1)

Csabacsűd, 80 néző. Vezette: Fűri Imre.

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Kiss Gábor, Sovány Pál, Varga Tamás (Gazsó Péter), Gerhát Krisztián – Kasik Márk (Styecz Dániel), Sándor János – Jelen Szebasztián (Viszkok Csaba), Magda Tibor, Pecnyik Gábor – Urbancsok Ákos (Lénárt Zsombor)

Békéscsabai MÁV: Juhász – Petri, Potocska P., Viczián, Takács K. (Sipiczki), Morva, Zsömbörgi (Fegó), Nánási (Kőszáli), Zsibrita, Lukács (Demeter), Erdélyi (Lévai). Edző: Dohányos Zoltán.

Gólszerző: Viczián (51. – öngól), ill. Lukács (9.), Takács K. (58.), Zsömbörgi (84.).

Boér Zsolt: Minden elismerésem annak, aki ezt végig nézte ezt a mérkőzést. Akaratgyengén, pontatlanul, enerváltan játszottunk. Ha ezzel a játékkal nem is érdemeltük volna meg, csak egy pici plusz kellett volna ahhoz, hogy egy pontot itthon tudjunk tartani, de még az egyenlítőgól után sem érkezett meg az ehhez szükséges szikra.

Barna Viktor (piros / Szarvasi FC 1905) megnehezítette a határozottan játszó végegyházi hátvédek dolgát

Gól nélküli döntetlen született Szarvason

Parmezános pulykamell

Parmezános pulykamell