in ,

Karate: Négy érem Horvátországból

A szarvasi karatecsapat a Horvátországban rendezett hétvégi versenyen
A szarvasi karatecsapat a Horvátországban rendezett hétvégi versenyen (Fotó: Ruzsinszki György)

A határ menti Csáktornyán 12 ország 112 egyesületének 1017 versenyzőjével került megrendezésre a 26. Medmurje Open.

Csapatunk hat sportolót nevezett a az őszi szezon első megmérettetésére.

Először Bagi Ádám lépett tatamira. Érezhető volt rajta a kezdeti izgalom, emiatt támadásai nem voltak elég pontosak, és a meglepetésrúgásai is elmaradtak. Ez a továbbjutásába került.

Ruzsinszki Balázs sem a legjobb formáját hozta az első meccsen. Bár az első pontot megszerezte, hibájának köszönhetően fordítani tudott ellenfele, így versenyzőnk alul maradt. Szerencséjére a horvát fiú a döntőbe jutott, így Balázs vigaszágra került, ahol lehetősége nyílt javítani, és két meccset megnyerve a harmadik helyen zárt.

Szebegyinszki Rita bizonyult a nap legeredményesebb versenyzőjének. Első meccsét 10:0-ra nyerte, majd az elődöntőt és a döntőt is fegyelmezetten hozta, így a dobogó tetejére állhatott.

Kerti Kelemen dicséretesen küzdött, 0:1-ről 2:1-re fordított, de előnyét nem tudta megőrizni a meccs végéig, így végül ellenfele ment tovább.

Nagy Máté a felnőtt -60 kg a májusi U21es Eb-n ezüstérmes Pavle Dujakoviccal kezdett. A szarvasi fiú kétszer is meg tudta lepni kontraütésekkel, ám ezekre sajnos csak 1-1 zászlót kapott. Végül pont nélküli döntetlent követően a bírói ítélet 3:2 arányban az ellenfelének kedvezett.

Tálas Bendegúz magabiztosan kezdett, feszesen tartotta ellenfelét, hosszan be is nyúlt egy elsőkezes ütéssel, de erre szintén csak egy zászlót kapott. Ezt követően sajnos kétszer is belépett induláskor abba a távolságba, ahol meg tudták előzni. A vigaszágon már nem hibázott és elsőkezes ütéseivel bebiztosította magának a bronzérmet.

A verseny kezdésnek jó volt, biztató jelekkel, pontos találatok, jó visszajelzések, de mindenkin érezhető volt még a szezon eleje, hogy még van bőven feladat a csúcsformához, amihez a következő időszakban komoly edzés munkát kell még elvégezni.

Eredményeink:

Szebegyinszki Rita 1.
Nagy Máté 2.
Ruzsinszki Balázs 2.
Tálas Bendegúz 3.

Ruzsinszki György

Díszdiplomát vehettek át a fél évszázada, vagy régebben végzett pedagógusok

Díszdiplomát vehettek át a fél évszázada, vagy régebben itt végzett pedagógusok

Aszalt szilvás pulykamellszeletek

Aszalt szilvás pulykamellszeletek