in ,

A szépkorúak biztonságáért tartottak interaktív előadást Szarvason

Fotó: police.hu

Bűnmegelőzési szakemberek tartottak interaktív foglalkozásokat időskorúaknak – tisztelegve az idősek világnapja előtt – a biztonságos internethasználat és a vagyonvédelem témakörében Szarvason.

A rendőrök a közterületi munkájuk során napi kapcsolatban állnak az idősekkel, a megelőzést segítő rendezvényeken pedig rendszeresen tartanak előadásokat szépkorúaknak. A biztonságos internethasználat és a vagyonvédelem volt fókuszban 2022. szeptember 29-én és 30-án az egyik szarvasi hotelben, hiszen minden év október 1-je az idősek világnapja.

A bűnmegelőzési szakemberek többek között felhívták a figyelmüket arra, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba! A kertkaput, lakásajtót akkor is zárják kulcsra, ha otthon tartózkodnak! Értékeit tartsák biztonságos helyen, ne hagyják szem előtt! Ha gyanús személy csenget be, ne nyissanak ajtót! Soha ne adjanak meg jelszót, PIN kódot e-mailben küldött kérésre! Online bankkártyás fizetésnél mindig győződjenek meg arról, hogy valódi banki oldalon adják meg az adatokat, más oldalon (pl. kereskedő oldalán) ne adják meg azokat! Senkinek ne adják meg a felhasználó nevüket és a hozzá tartozó jelszavukat!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, hívják a rendőrséget a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon!

2022.10.01., szo – 14:00 Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Lángol a Körösbe állított máglya 2022. szeptember 29-éb

Szent Mihály-napi tűzgyújtás Sasvári Sándorékkal

A Six-Team együttese nyerte a XVI. Szarvasi Mix Röplabda Kupát

15 csapat 102 játékosa küzdött a XVI. Szarvasi Mix Röplabda Kupán