in ,

Szent Mihály-napi tűzgyújtás Sasvári Sándorékkal

Lángol a Körösbe állított máglya 2022. szeptember 29-éb
Lángol a Körösbe állított máglya 2022. szeptember 29-éb (Fotó: Babák Zoltán)

“A függöny most lemegy, de nyáron újra felhúzzuk, várjuk önöket jövőre is”, mondta dr. Szabó Károlyné, a Szarvasi Vízi Színházat működtető Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Csasztvan András a színházrajongóknak ígérte, nem követik azokat a színházakat, a szolnokit, vagy az Erkelt, amiket takarékosság okán bezártak. Mihály-nap délelőttjén nemcsak köszönteni volt a polgármesternél, hanem erről is egyeztettek. A termálfűtésnek hála, lesznek kamaratermi, nagyszínpados és gyermekeknek bérletes előadások.

Csasztvan András emlékeztetett, hogy két új emléktáblával gazdagodtak a színház bástyái a nyár folyamán, két Györgyével, Melis György operaénekesével és Ruzicskay György festőművészével.

Seregi Zoltán egyik szeme sírt, a másik nevetett. Véget ért egy csodálatos nyár. Önmagát vigasztalta azzal, hogy végignézett a közönségen. “A Szent Mihály-nap egy hagyomány már, búcsúztatjuk a nyarat, ünnepeljük a Mihályokat”, vezette be Babák Mihálynak címzett köszönetét, hogy megálmodta a Szarvasi Vízi Színházat, “ezért ezen a napon a Szarvasi Vízi Színház létrejöttét is ünnepeljük”, tette hozzá a Tüskevár Tutajosa.

A protokolláris részt Szabó Károlyné zárta, egy japán szentfát adott át a polgármesternek, majd a Szent Mihály-napján fellovagolt a színpadra Sasvári Léna és Sasvári Sándor, hogy lóhátról előadják műsorukat “Közös akarat” címmel.

Apa és lánya dalait a szokásos tűzgyújtás követte. Ezúttal a hagyományőrző íjászok szerencsésebbek voltak mint korábban. A negyedik sorozattal felgyújtották a kicsit megviselten kinéző máglyát.

Drónnal is ellenőrzik a forgalmat Békés megyében

A szépkorúak biztonságáért tartottak interaktív előadást Szarvason