in ,

Drónnal is ellenőrzik a forgalmat Békés megyében

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya 2022 szeptemberében többször ellenőrizte drónnal a megye útjain közlekedőket. Az eszköz számos szabálytalanságot rögzített. Volt olyan autós, aki záróvonalnál több járművet előzött. Más kézben tartott mobiltelefont használt úgy, hogy közben kanyarodott.

Voltak, akik az „Állj!” Elsőbbségadás kötelező!” táblánál nem álltak meg és olyanokról is készültek felvételek, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket. A szabálytalanság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be az előírásokat! Ősszel, illetve a tél közeledtével ráadásul egyre többet kell sötétben, szürkületben közlekedni, illetve gyakrabban lesz esős, ködös az idő. A járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a változó útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz.

Ne csak akkor lassítsanak, ha látják, hogy közúti ellenőrzés, sebességmérés van! Legyenek mindig figyelmesek, tartsák be a sebességhatárokat, illetve ha szükséges, mert nem lehet jól látni, vagy csúszós az út, menjenek a megengedettnél lassabban! Ne előzzenek tilosban, illetve ha elsőbbséget kell adniuk, legyenek nagyon körültekintőek! A biztonsági övet, gyermekeknél a magasságnak, életkornak megfelelő biztonsági gyermekülést, magasítót pedig mindig használják, hiszen egy esetleges balesetnél csökkentheti a sérülés súlyosságát! Vezetés közben ne használjanak kézben tartott mobiltelefont, mert elvonja a figyelmüket, illetve a vezetésben is akadályoz.

Gondoljanak arra, hogy az élet nem visszahívható. Egy csekélynek tűnő szabálytalanság miatt is pillanatok alatt történhet súlyos baleset, vagy akár tragédia, amit utóbb nem lehet meg nem történtté tenni, visszacsinálni. Mindenkinek előre kell látni a felelősségét és mérlegelni a szabálytalansága lehetséges következményeit. Aki szabálytalankodik, nemcsak magát sodorja veszélybe, hanem a közlekedőpartnereit is, ha balesetet okoz, vétlenek is megsérülhetnek. Legyenek tekintettel egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

2022.09.30., p – 09:55 Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Gaál Roland, Korbely István és Terhesné Szekera Ilona a kiállítás megnyitóján

A Ruzicskay Alkotókör idei terméséből nyílt kiállítás a Járási Hivatalban

Lángol a Körösbe állított máglya 2022. szeptember 29-éb

Szent Mihály-napi tűzgyújtás Sasvári Sándorékkal