in ,

Négy szarvasi iskola, négy érem a karatésok diákolimpiájáról

Indulnak a szarvasi karatésok a diákolimpiára
Indulnak a szarvasi karatésok a diákolimpiára

Szombaton reggel a karateakadéma előtt találkozott a csapat, hogy immár a felmatricázott új busszal vágjanak neki az útnak Szigetszentmiklósra, ahol az idei diákolimpiát rendezték. A nevezett hat főből ketten egészségügyi okok miatt végül nem indulhattak, Nagy Máté pedig ezúttal edzőként segítette a csapatot.

Elsőként a vajdás Kerti Kelemen szállt harcba az U21 -67 kg-ban. Magabiztos pontokat szerezve két győzelemmel a döntőbe küzdötte magát. A fináléban is voltak jó találatai, de azokat nem sikerült a bírókat is meggyőzően eladni, így ezüsttel zárt.

A benkás Neumann Fábiánt az utánpótlás 2008-2009-es korosztály -45 kg-os súlycsoportjában állt tatamira. Túl erős találatai miatt az első meccsén leléptették. Ellenfele döntőbe jutott, így lehetőség nyílt a vigaszágon a szépítésre, amivel élt is a szarvasi versenyző, fegyelmezetten küzdve a dobogó harmadik fokára állhatott.

A gyakorlós Szebegyinszki Rita ugyanebben a korosztályban a +54 kilós lányok között sütötte el látványos rúgásait első meccsén. Ezekből a következőkre is hagyott, így ő is a döntőbe jutott, ahol végül ezüstéremmel zárt.

A szlovákos Ruzsinszki Balázs a legnépesebb -52 kg-ban versenyzett. Első meccsét 1:0-ra hozta, a másodikban egy hajtós mérkőzésen ellenfele kilépett az utolsó előtti másodpercben kipontozódva ezzel. A négy közötti meccset is sikerült jó taktikával behúzni, majd a döntőben is megszerezte, és meg is tartotta a vezetését. Sajnos Balázsnak a végén nem kedvezett a szerencse: ellenfele kilökte a szőnyegről, a bírók tévesen Balázst büntették kilépésért, így számára maradt a második hely.

Három ezüst, egy bronz. Érmekkel hálálták meg a jól működő együttműködéseket harcművészeink.

“Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az összes általános iskolában, ahol csoportot viszünk diákolimpiai éremmel hálálhattuk meg a lehetőséget, és a gimnáziumba is jutott egy. Reméljük, sok ilyen közös sikerünk lesz még a jövőben!”, adott hangot elégedettségének Ruzsinszki György edző.

Benyó Viktória 58. percben szerzett góljával megtörte a jeget

Kecel ellen megtört a gólátok, 4-et lőttek

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola igazgatója, Sutyinszki Zoltán és az intézmény két diákja koszorút helyez el az 56-os emlékműnél 2022. október 23-án Csabacsűdön

A magyarok diktatúra és a szovjet megszállás elleni gigászi küzdelme volt a forradalom – 56-ra emlékeztek Csabacsűdön