in ,

Irány a Diákolimpiai országos döntője

Kiváló egyéni teljesítményeket mutattak a szarvasi birkózók a hétvégi Diákolimpia területi fordulóján
Kiváló egyéni teljesítményeket mutattak a szarvasi birkózók a hétvégi Diákolimpia területi fordulóján

Kelet-Magyarország Területi Diák I-II. Szabadfogású Diákolimpiájára 2022. október 22-én került sor Püspökladányban.

Diák II-ben Hidasi Hunor és Darvas Krisztián, diák I-es korosztályban Belincsák Henrik, Bogyó Benedek, Neumann Kristóf és Tóth Kevin indult. A mezőny minden korosztályban erős volt, a fiúknak igazán oda kellett tenniük magukat, hiszen a tét az országos bajnokságra való bejutás volt.

Sükösd Attila, a Szarvasi Birkózó Egyesület edzője adott részletes beszámolót fiatal birkózóink hétvégéjéről.

Hunor kevés versenyzési tapasztalattal rendelkezik, szoknia kell még az ezzel járó stresszhelyzetet. A dobogóra ugyan nem sikerült felállnia, mégis olyan helyzeteket alakított és vállalt a meccsek közben, amiért nagyon büszkék vagyunk rá.

Krisztián ellenfelei is jó formában voltak, de szerencsére Kriszinek sikerült 4 nyertes mérkőzéssel felül kerekedni minden 35 kilogrammos versenyzőn, a dobogó legfelső fokán büszkén vette át edzőjétől az aranyérmet.

Belincsák Henrik a legjobb formáját hozta, mert olyan ellenfelével szemben is volt nyertes meccse, aki ellen eddig soha nem tudott nyerni. Elszántsága és az, hogy hitt önmagában, a dobogó harmadik fokára állította őt.

Bogyó Benedek is igazi büszkeség volt, hiszen fájós, bedagadt térddel, rendkívül izgalmas és példaértékű helyzeteket produkálva harmadik helyen végzett a versenyen.

Neumann Kristóf birkózását igazi önfegyelem és összeszedettség jellemezte, mindemellett elszántan menetelt előre és meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, minden mérkőzését megnyerve első helyezést ért el.

Tóth Kevin akaratereje és küzdeni vágyása igazán dicséretre méltó volt, számos olyan helyzet adódott, amiért birkózása példa értékű minden korosztály számára. Egy hajszál választotta el a dobogótól, most az ötödik helyen voltunk rá büszkék.

A gyerekek ezzel bejutottak az országos bajnokságra: Krisztián diák II. korosztályban Zalaegerszegen; Beni, Henrik, Kristóf és Kevin diák I-ben Budapesten küzdenek majd az országos bajnokság legjobbjai címért.

Mind a hat fiúra igazán büszke lehet Egyesületünk, mert mindannyian a maximumot hozták ki magukból, ezzel példát emelve az idősebb versenyzőink elé is. Fiúk, csak így tovább, büszkék vagyunk rátok!”, foglalta össze az egyéni értékeléseket követően edzőjük, Sükösd Attila.

Dr. Lesfalvi Balázs Zsuzsanna 56-os emlékeit idézte fel Zsuzsika néni szavaival

Zsuzsika néni idézte fel a 11 éves Zsuzsanna 56-os emlékeit

Szente Árpád Csaba a Cervinus Teátrum Az Akácember című darabjának címszerepében Tessedik Sámuelt alakítja

Tessedik szerepe felelősség