in ,

Nyílt nap a Vajdában

Az elmúlt években a világjárvány miatt nem, vagy csak módosított formában, korlátozott létszámmal volt lehetőség meghirdetni iskolánk bemutatkozó rendezvényét. Az idén viszont újra a szokásos módon várta a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium az érdeklődő diákokat és szüleiket. Nem ez az egyetlen alkalom az ismerkedésre, hiszen részt veszünk a környék valamennyi iskolájában az ott szervezett pályaválasztási szülői értekezleten, és kiállítók voltunk a békéscsabai pályaválasztási vásáron is. Mégis ez a legnagyobb izgalommal várt nap, mivel a legpontosabb információhoz, a legteljesebb benyomáshoz mégiscsak személyesen, az iskolában juthatnak az érdeklődők.

Már fél nyolctól fogadtuk a vendégeket, akik a regisztráció után az ebédlőben gyülekeztek, hogy meghallgassák az iskola képzési kínálatáról szóló tájékoztatót. Száznál is több diák regisztrált, sokukkal szüleik is eljöttek, így az ebédlő kicsinek bizonyult, két további tanteremben élő közvetítéssel követhették az eseményeket.

Az igazgatói tájékoztatóból kiderült, hogy az iskola a jól ismert tagozatait indítja: emelt szintű angol, emelt szintű biológia, emelt szintű matematika és általános tantervű gimnáziumi osztályokba jelentkezhetnek a nyolcadikos diákok. Azonban fontos, hogy mindig tudjunk új lehetőségeket is kínálni, ami idén a középfokú nyelvismerettel rendelkezők számára meghirdetett intenzív angol csoport, és a valamennyi tagozaton fakultatívan választható honvéd kadét képzés.

Emellett, akik a Vajdát választják, igényes környezetben, jól felszerelt iskolában, családias, barátságos közegben tanulhatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján iskolánk azok közé tartozik, ahol a kompetenciamérések alapján nagyon magas a hozzáadott érték, ami azt jelzi, hogy kiemelten figyelünk diákjaink tehetséggondozására, de szükség esetén felzárkóztatására is. Természetesen a továbbtanulási eredményekről és a sokszínű szabadidős programokról is szó esett.

Ezt követően alkalom nyílt számos tanítási óra meglátogatására. A paletta minden tárgyat felölelt, a matematikán, idegen nyelveken át az Öveges laborban tartott természettudományos gyakorlatokig. Szünetekben pedig megtapasztalhatták az iskola légkörét, bejárhatták az épület minden részét a vendégek.

Reméljük, hogy minél többen vajdás diákként térnek vissza szeptemberben. Aki most nem tudott eljönni, annak lehetősége van az iskolában előzetes időpontegyeztetés alapján, későbbi időpontban is látogatást tenni. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Kszm

Sinka Imre polgármester és Csépainé Tóth Gabriella jegyző a 2022. október 24-i testületi ülésen

Rendhagyó testületi beszámolóval és tartózkodásokkal

Urbancsokné Pljesovszki Ildikó a kozsuchok történetéről mesél a Tessedik Sámuel Múzeumban

Egy eltűnt mesterség és viselet nyomában