in

A Trabzonspor – Ferencváros mérkőzés esélylatolgatása

Az Európa Liga csoportkörének hatodik fordulójának keretein belül november 3-án rendezik meg a Trabzonspor (Trabzon, Törökország) és a Ferencváros (Budapest, Magyarország) labdarúgóklubok közötti mérkőzést, aminek a helyszíne a trabzoni Medical Park lesz. A találkozók eredményeit, a csapatstatisztikát és a játékosok névsorát megnézheti a gg.bet oldalon.

A török csapatnak két győzelme és két veresége van, döntetlennel még nem zártak mérkőzést az Európa Ligában. Érdemes megjegyezni, hogy a Trabzonspor csapata hatszoros török bajnok, a török szuperliga egyik éllovasa. Az Európa Ligában nyertek az Inter és a Liverpool csapatával szemben is.

A Ferencváros az egyik legrégebbi klub Európában és dicső múltra tekint vissza. Az utóbbi évek nem nevezhetők fényesnek az eredményei alapján, azonban a budapesti futballklub ismét lendületbe jött. Miután Szergej Rebrov otthagyta edzői posztját, a klub nehéz időket élt át. Elméletileg a játékosok „összecsiszolódásának” Sztanyiszlav Csercseszov új edzővel már be kellene fejeződnie, és a klubnak újra el kellene kezdeni tündökölni nemcsak a magyar versenyeken, hanem az európaiakon is. Az Európa Liga H csoportjának tabelláján a Ferencváros az első helyet foglalja el. A következő, november 3-i mérkőzésen ellenfelük pedig közvetlenül mögöttük áll.

A szeptember 8-i a Ferencváros és a Trabzonspor találkozója 3–2 eredménnyel végződött. Meglátjuk, hogyan fog játszani a Ferencváros idegenben, vajon edzőjük, Sztanyiszlav Csercseszov képes lesz-e megfelelő játéktervet kidolgozni az annyira áhított győzelemhez.

Képes lesz-e kitartani a Trabzonspor edzője, Abdullah Avci sérült és eltiltott játékosok nélkül. Kilenc eltiltott játékosa közül mindössze öten léphetnek pályára közvetlenül a Ferencváros elleni mérkőzést követően. Ezzel szemben a budapesti klubból csak három játékos nem vehet részt a mérkőzésen.

Fotó: Kepenyes Balázs

Boér Zsolt korábbi csapata legyőzte a jelenlegi csapatát

Érik a Békekenyérhez szánt rozs a HAKI kísérleti telepén 2014-ben

Az idén is Szarvason termett a rozs a Békekenyérhez