in , ,

Nem illetődött meg a Hunyadi a listavezető ellen

Szín Ákos szerezte a Hunyadi szépítő gólját a listavezetők ellen
Szín Ákos szerezte a Hunyadi szépítő gólját a listavezetők ellen (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei másodosztály A csoportjának 12. fordulójában a Szabadkígyósi SzSC-t fogadta a Békésszentandrási HMSE.

A Hunyadi egyáltalán nem mutatott megilletődöttséget a listavezetővel szemben. Kiegyenlített játék folyt mind a 90 perc alatt, sőt, talán az is helytálló, hogy időnként a szentandrásiak kontrollálták az elejétől kezdve feszült mérkőzést. Az inkább hazai akarásából, mint a mérkőzés jellegéből származó feszültség időnként kisült, amiket László István sárgákkal próbált kordában tartani. Még Keresztes István edzőnek is jutott egy a nyolcból.

Egy 16-oson belüli szabálytalanságot követően büntetőt ítélt a játékvezető. Az ebből Maglóczki Roland által szerzett gól (0–1) sem vetette vissza a hazaiak lendületét, ám 10 percre rá egy védelmi hibát követően Magyari Norbert fejesével ismét betaláltak a vendégek (43′ 0–2)

Véletlenül sem a játékvezetést kritizálva, de meg kell jegyezni, hogy a szentandrási pálya művészi vonalvezetése mellett kellett a rutin annak megítéléséhez, hogy mi volt kint, és mi volt bent.

A második félidőben – talán a kimaradt helyzetek miatt – még feszültebbé vált az hangulat. László Istvánnak már nagyon kellett figyelnie arra, hogy egy második sárgával nehogy belenyúljon a mérkőzés menetébe.

A Hunyadi szépítő gólja a 64. percben érkezett, Szín Ákos talált a védők között rést Dolezsán Dávid kapuja felé (1–2).

A hazaiak a végén rátettek még egy lapáttal, de az egy pontot nem sikerült itthon tartaniuk.

Az elejétől feszült mérkőzésen a sportszerűség példát mutattak a vendégek. , miután Olasz Imre földre érkezését követően ápolásra szorult. Szentandrási már nem volt a közelben, a szabadkígyósiak két játékosa, Ancsin Attila és Kocziha Balázs gólya viszi a fiátban felvették Olasz Imrét, hogy levigyék a pályáról a 2-3 méterre levő alapvonalon túlra, mikor megszólalt egyikük: “Ne ide tegyük már, vigyük valami normális helyre!” Megfordultak, és elvitték Imrét a Hunyadi 60-70 méterre levő kispadjához.

Békésszentandrási HMSE–Szabadkígyósi SZSC 1–2 (0–2)

Békésszentandrás, 120 néző. Vezette: László István Sándor.

Békésszentandrás: Buzás Bálint – Olasz István, Filyó Tamás, Tari Ferenc, Szín Ákos, Sztricskó Szticskó Botond, Olasz Imre (26′ Erős Dávid), Lós István, Jónás Zoltán, Tasi Kristóf, Romhányi Roland. Edző: Keresztes István.

Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén M., Magyari (Matuska), Alb, Lázár (Szabó R.), Kocziha, Ancsin, ifj. Szabó (Kukla Á.), Mohácsi, Faragó (Kukla S.), Maglóczki. Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Gólszerző: Szín (63.), ill. Maglóczki (32. – 11-esből), Magyari (42.).


A megyei másodosztály másik hazainak számító mérkőzésén a Csabacsűd mindhárom pontot elhozta Mezőkovácsházáról.

Mezőkovácsházi TE–Csabacsűdi GYLSE 1–3 (0–1)

Mezőkovácsháza, 50 néző. Vezette: Nagy Gábor.

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Budás (Andrej), Tóth B., Lakatos (Balog A.), Kis L., Deák (Bereczki), Bíró, Sódar, Harmati, Mittnacht, Varga G. Játékos-edző: Bíró Tibor.

Csabacsűd: Rohony – Varga T., Pecnyik, Kasik (Styecz), Sovány, Viszkok Cs., Kiss G., Rétes, Magda (Boér), Sándor, Király. Edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Varga G. (63. – 11-esből), ill. Magda (38., 70., 78.).

Hiába irányított az első félidő során a Kovácsháza, több helyzetet is kidolgozva, a vendégek egy jobb oldali beadás után megszerezték a vezetést a hajrában. Szünet után nagy erőket mozgósított a hazai csapat az egyenlítésért, ami büntető után össze is jött. A lendület hiába volt meg a folytatásban is, a csabacsűdiek akkor szereztek gólt, amikor az egyáltalán nem volt benne a játékban. Az meccs hajrájára kinyíltak a hazaiak, ezt kihasználva a látogatók egy kontra végén eldöntöttek mindent. (B. I.)

A fotók a Hunyadi Szabadkígyósi SzSC elleni mérkőzésén készültek.

A 3T, azaz Szuhaj György, Novák Attila és Kukár István a Ruzicskay Alkotóházban kiállításuk megnyitóján 2022. október 15-én

Novák, Szuhaj, Kukár, avagy a 3T visszatért Szarvasra

Országos diákolimpiai döntőkön remekeltek birkózóink