in ,

Megújuló hagyományok a Székelyben

Közel két év kihagyás után végre november 11-én igazi szalagavatót tarthattunk. Bár a szalag évről évre új, maga a hagyomány az összetartozást jelenti. Azt a kiváltságot, amely az utolsó nagy próbatételeket megelőzi.

A végzős diákok ünnepére régi-új helyszínen, a Cervinus Teátrumban került sor, két felvonásban. Ahogy Ozsváth Zsuzsanna, intézményünk igazgatónője kiemelte: az együtt töltött évek számos emlékkel gazdagították a diákok életét, amelyek megmaradnak, összekovácsolják a fiatalokat, és amelyek közül néhány egész életükben elkíséri majd őket.

Molnár Etele alpolgármester köszöntőjében felidézte saját középiskolás emlékeit, amelyek még ennyi év távlatából is élénken élnek emlékezetében, és amelyekre azóta is örömmel gondol.

Az elegánsan díszített színpadon 13 órától a 12. C (osztályfőnök: Fülöp Csaba), 12. D és E (osztályfőnök Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna) és a 11. G (osztályfőnök: Czerjak Pál) osztályok kapták meg a végzősöknek kijáró szalagot, és a hagyományokhoz hűen osztálytánccal és keringővel készültek erre a jeles alkalomra.

15 órától a 5/13. D (osztályfőnök: Hortobágyi Pál), a 2/14. C (osztályfőnök: Kasikné Terényi Mónika), a 11. H (osztályfőnök: Miskolczi Zsuzsanna), a 11. F (osztályfőnök: Molnár Mihály) és a szakképesítéssel rendelkező érettségire felkészítő oktatásra járó diákok (osztályfőnök: Farkasné Tóth Zsuzsanna) álltak színpadra. A szalagtűzés mellett osztálytáncok és keringő színesítették az alkalmat. A keringőt iskolánk korábbi tanulója, Csík Krisztina álmodta meg és tanította be.

A jó hangulatú és lélekemelő délután örömteli alkalom volt arra, hogy a vizsgák és a végzős év egyéb megpróbáltatásai előtt egy kicsit megálljunk és megéljük ezt a pillanatot, amelyet oly sok munka és erőfeszítés előzött meg.

A szalagavató ünnepeltjei nevében hálásan köszönetet mondunk mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy méltó körülmények között és módon kaphatták meg a végzősök a hagyományokat és emlékeket jelentő szalagot.

Bődi Etelka

Wéber Csabának adtak feladatot bőven a farmerek, itt épp Kriska Norbert

Fordulatos mérkőzésen kerekedtek felül a farmerek

Szarvasi birkózódelegáció Lengyelországban

Először a szórakozás, utána a munka, de így is működött a birkózó éremgyár