in ,

Először a szórakozás, utána a munka, de így is működött a birkózó éremgyár

Szarvasi birkózódelegáció Lengyelországban
Szarvasi birkózódelegáció Lengyelországban

Az elmúlt hétvégén a Szarvasi Birkózó Egyesület öt növendéknek adatott meg a lehetőség, hogy Lengyelországba utazhasson egy meghívásos versenyre.

Darvas Krisztián, Belincsák Henrik, Bogyó Benedek, Hidasi Hunor és Tóth Kevin örömmel vállalta a külföldi kihívást.

Az út hosszúsága miatt a verseny előtti nap érkeztek Lengyelországba, ezért egy kis szórakozásra és kikapcsolódásra is jutott idő. Megnézték a város helyi nevezetességeit és kora esti sétával hangolódtunk a másnapi megmérettetésre, amiről Sükösd Attila küldött összefoglalót:

A versenyen több nemzet mérte össze erejét: lengyel, szlovák és ukrán gyerekekkel birkóztak a fiúk.

Krisztiánra most nehéz feladat várt, hiszen súlyt váltott, a 38 kilogrammosok között versenyzett a korábbi 35 kg-hoz képest. Jól vette az akadályokat, melyeket erősebb ellenfelei állítottak elé, négy mérkőzést nyerve aranyérmet szerzett.

Henrik versenyről versenyre egyre jobb teljesítményt mutat. Amikor azt látjuk, hogy leküzdve saját félelmeit, elszántan nyeri sorban a meccseket, és gondolkodva, összeszedetten, több opciót kigondolva áll fel a szőnyegre küzdeni, akkor elmondhatjuk, hogy igazán öröm ilyen gyermeket birkózásra tanítani. Henrik második helyezést ért el.

Beni is a magasabb súlyban indult, és neki is igazán nehéz dolga akadt, hiszen az ellenfelei sokkal erősebbek voltak nála – hittük mi azt. Beni mégis bravúros fogásokkal teli meccseket nyert meg, ezért a dobogó legfelső fokára állhatott.

Hunor nagy célja az, hogy ő is a dobogón állhasson végre. Nagyon fontos, hogy először meg kell tanulnia veszíteni, mert a dobogó lépcsőfokaira felállni nagyon hosszú és kemény munka eredménye. Huni még most nem ért fel, ahhoz több tapasztalatot kell még szereznie, viszont ötödik helyen végzett. Nagyon büszkék vagyunk rá, mert egyre bátrabban és ügyesebben áll a szőnyegre.

Kevin laza stílusa mögött egy igazi harcos rejtőzik: kemény ellenfeleivel szemben szintén nagyon tudatosan építette fel birkózását, ezáltal minden mérkőzését megnyerve a dobogó legmagasabb fokán lazult tovább.

Mind az öt versenyzőnkre végtelenül büszkék vagyunk és büszkeséggel tölt el minket, amikor a külföldi versenyeken is megmutatkozik az a kemény munka, amit ezek a gyerekek nap mint nap végeznek az edzőteremben.

Egy kis érdekesség a verseny színfalai mögül: ezen a versenyen nem volt büfé, hanem a helyi szülők készítettek finomabbnál finomabb és egészséges ételeket, amit mind a gyerekek, mind a szurkolók korlátlanul fogyaszthattak.

Az út és a verseny nagyon hasznos volt a gyerekek számára, reméljük, hogy számos lehetőségünk adódik még a jövőben, hogy hasonló útra vigyük őket és megtapasztalhatják a külföldi versenyzés szellemét is.

Megújuló hagyományok a Székelyben

Szavak, fogalmak…, valóság: megújult a GFE Szarvasi Gyakorlóóvodája