in ,

Két gyertya is meggyulladt Csabacsűdön

Magyar Tamás evangélikus lelkész gyújtotta meg az első gyertyát Csabacsűdön
Magyar Tamás evangélikus lelkész gyújtotta meg az első gyertyát Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

A hagyományokhoz híven az evangélikus templom falai között köszöntötte az érkezőket a Csabacsűdiek Baráti Köre elnöke, Kisuczkiné Tusjak Edina. Az év talán legnagyobb ünnepére készülődve szerencsésnek érezte magát, hogy megnyithatta az adventi együttlétek sorát.

A házigazda szerepében Magyar Tamás evangélikus lelkész üdvözölte az egybegyűlteket. Az evangélikus útmutató alapján az erre a hétre szóló igét Zakariás próféta könyvéből olvasta fel, ami így szólt: Királyom érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas.

Az ige mentén kicsit eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha Csabacsűdre érkezne egy uralkodó, egy király, egy komoly méltóság, aki rangjával és tekintélyével nagy felhajtást keltene, és az eseményt enki kellene megszervezni.

Megemlítette, hogy 70 éve, 1952 adventjének első vasárnapján szentelték fel az eseménynek otthont adó csabacsűdi evangélikus templomot. Beszédét a lelkiekben történő sikeres adventi készülődés kívánságával zárta, majd meggyújtotta az első gyertyát.

Magyar Tamást a Cervinus Teátrum kér művésze, Tatár Bianka és Timkó János az ünnepi hangulathoz összeállított zenés műsorra követte.

A templomi esemény végeztével a jelenlevők a községháza előtti téren felállított koszorúhoz vonultak, hogy ott is meggyújtsák az első gyertyát.

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

Lóránt János Demeter, Hévizi Róbert és Kozák János vehetett át díjat a 2022-es Szent András-napon

Három díjat adtak át Szent András napján