in ,

Házhoz szállították a szenet Csabacsűdön

Dankó Béla országgyűlési képviselő és Molnár József polgármester is segített a szén kiszállításában
Dankó Béla országgyűlési képviselő és Molnár József polgármester is segített a szén kiszállításában (Fotó: Babák Zoltán)

“2011 óta működik az a kormányprogram, aminek köszönhetően 180-190 ezer családot tudunk országos szinten támogatni. Akkor 1 milliárd forinttal indult az a keret, ami mára az ötszörösére emelkedett. Nagyon fontos segítség ez a családok számára az elszabadult energiaárak mellett”, mondta Dankó Béla országgyűlési képviselő csütörtökön, amikor a hagyományoknak megfelelően részt vett a Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata által megpályázott és megnyert barnakőszén kiszállításában.

Mint ismeretes, az 5 ezer fő alatti települések önkormányzatai pályázhatnak erre, hogy így segítsék azokat, akiknek a téli fűtés nehézséget okoz.

A csabacsűdi önkormányzat pályázott és nyert több, mint 2 milliót, amiből 291 mázsa barnakőszén megvásárlására nyílt lehetőség. Az önerőt és a szállítási költségeket a testület egyhangú szavazással tette mellé, “így 51 család, illetve egyedül élő jut némi némi segítséghez a téli időszakban a fűtési költségek vonatkozásában”, mondta Molnár József, Csabacsűd polgármestere.

‘Én úgy gondolom, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is olyan helyre kerül a szén, ahol szükség van a segítségre. Bízom abban, hogy erre a következő években is lehetőséget tudunk biztosítani a Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretében”, fejezte ki reményét a település első embere.

Garai László és Sadie Mulholland a Zenélünk november végi előadásán

Sadie és Laci akusztikus koncertjének ötlete egy kőbányai buszon született

A Fő utca 20. alatt található Család - és Gyermekjóléti Szolgálat épülete

38 milliót nyert Békésszentandrás infrastrukturális fejlesztésre