in ,

Szezonzárás jótékony célra történő gyűjtéssel

Nagy Emese vezérletével 7–2-es etappal kezdett a Szarvasi NKK
Nagy Emese vezérletével 7–2-es etappal kezdett a Szarvasi NKK (Fotó: Babák Zoltán)

Az NB II-es női kézilabda-bajnokságban az utolsó idei találkozóját vívta szombaton a Szarvasi NKK együttese. Száva Flórián alakulata számára nem jelentett különösebb nehézséget a fiatal orosházi rivális legyőzése, így a 7. helyről várhatja a februárban esedékes tavaszi folytatást.

A rutinos szarvasi csapat Nagy Emese vezérletével 7–2-es etappal kezdett. Jött is Nagy Ferenc időkérése, ami után a félidő közepéig stabilizálták játékukat az orosházi fiatalok (9–5). A folytatásban viszont ismét a hazaiak váltak magabiztossá, remek védekezéssel és változatos gólokkal tetemes előnyt építettek ki a szünetig. A folytatásban a helyieknél is sok lehetőséget kaptak a saját nevelésű fiataljaik, ezzel együtt növelni tudták a fórjukat (41. p.: 33–17). A vendégek támadójátéka sokat javult, de védőmunkában mutatkoztak hiányosságaik, ami meggátolta, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést.

A mérkőzés jegyárbevételét egy kézilabdás fiatal gyógykezelésére ajánlotta fel az egyesület. Majorosné Kasik Gabriella, a Szarvasi NKK elnöke arról tájékoztatta a Newjságot, hogy nagyon elégedettek voltak a belépőkből befolyt összeggel, amit már át is adtak a fiatal szüleinek.

Szarvasi NKK–Orosházi NKC U22 37–24 (21–9)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Körmendi, Nyitrai.
Szarvas: Skorka – Kovács B. 2, Nagy E. 4, Papp 4, Hajdu 4, Szöllősi 5, Buzási 6. Csere: Nagy B. (kapus), Balogh V. 2, Török 2 (2), Fodor 1, Száva, Tasgyik 2, Trnyik 4 (1), Závoda. Edző: Száva Flórián. Az Orosháza legjobb góldobói: Péter 5, Forrás 5 (1).
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Nyári Mihály

Teljesen megújul a GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskolája

Kontur András szobrászművész, Babák Mihály polgármester és Frankó Anna, a szlovák önkormányzat elnöke leleplezi Bolza József szobrát

Rendhagyó adventi gyertyagyújtás szoboravatóval