in

A hosszú adventi időszak végén minden gyertya ég

Minden adventi gyertya ég Csabacsűdön
Minden adventi gyertya ég Csabacsűdön (Fotó: Miskó Bence)

A házigazda szerepében Magyar Tamás üdvözölte az egybegyűlteket a negyedik gyertya meggyújtásakor a csabacsűdi evangélikus templomban.

“Hosszú volt az idei advent időszaka a maga 28 napjával, elegendő arra, hogy a közelgő karácsonyra felkészülhessünk”, mondta az evangélikus lelkész, majd felkérte a Hagyományőrző Népdalkör és Citerazenekart zenés, dalos, verses karácsonyi hangulatú műsorának megtartására.

Ennek egy pontján Major József – “rossz szokásához híven” – arra kérte a templom padsoraiban ülőket, hogy énekeljek el együtt a Pásztorok, pásztorok című dalt. A csabacsűdi hagyományőrzők előadásának második felében Juhász Gergő dalait hallgathatták a gyertyagyújtásra összegyűltek.

“Mindenki lecsendesedik, lassít a tempón a várakozás időszakában”, mondta Molnár József polgármester, aki azt kívánta a családoknak, hogy karácsonykor mindenhol teljes legyen a létszám, érkezzenek haza az ünnepre azok is, akik az év dolgos hétköznapjain az ország távoli országrészein tartózkodnak.

“Az ünnepi asztal melletti beszélgetések adjanak erőt a tovább feladatok elvégzéséhez!”, fogalmazott Molnár József.

Az evangélikus templomból a községháza előtti térre vonultak az ünneplők, hogy ott is meggyújtsák a település adventi koszorúján a negyedik gyertyát.

Fotó: Miskó Bence

Az Arany sportzokni 2022 győztese

Az alapszakasz végén fej fej mellett a Gólgyártók és a Pro Gym, kiderült, ki nyeri az Arany sportzoknit

Ülésezik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2022. december 12-én

Évzáró testületi ülés Békésszentandráson