in ,

Szárazélelmiszert és egy adag töltött káposztát vihettek haza az arra jogosultak karácsony előtt

Töltött káposzta 1500 gombóccal jutott a 350 jogosult családhoz karácsony előtt a Emberöltő Alapítvány és a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ jóvoltából
Töltött káposzta 1500 gombóccal jutott a 350 jogosult családhoz karácsony előtt a Emberöltő Alapítvány és a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ jóvoltából (Fotó: Babák Zoltán)

Szárazélelmiszerek, konzervfélék, kukorica zöldborsó, bab, csicseriborsó, liszt, száraztészta, csokoládé, kávé, kétféle majonéz, déligyümölcs és joghurtok kerültek abba a csomagba, amit az idén is az Élelmiszerbank jóvoltából vehetett át az a 350 családot alkotó mintegy 1100 fő, akik jogosultak voltak erre.

Igen, a rászorultság fogalmát felváltotta a jogosultságé, tudtuk meg Tóth Tamásnétól, az Emberöltő Alapítvány elnökétől, egyben a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ vezetőjétől.

“Az elmúlt évek annyira megváltoztatták sok családnak a helyzetét, lehetőségeit, hogy a jogosultság szinte mindegyiknél fennáll arra, hogy egy kicsi segítséget kapjanak ahhoz, hogy megtartsák a maguk életszínvonalát, hogy a család működőképes maradjon a nehéz helyzetben is”, magyarázta a fogalomváltás hátterét.

Arra a kérdésünkre, hogy mi alapján lesznek jogosultak a családok erre a csomagra, a központ vezetője így válaszolt: “Főként az ügyfélkörünkből kerülnek ki, valamint a társintézményekkel, védőnőkkel, önkormányzattal egyeztetünk azokról, akik a mi ügyfélkörünkben nincsenek benne, de akikről úgy gondolják, hogy számukra is elkél a segítség. Ilyenek a 70 év felett egyedül élő kisnyugdíjasok.

A cikk elején felsorolt szárazélelmiszerek mellé minden család, a személyek számától függően egy töltött káposztával megtöltött hordozót is kapott, amiben a töltelékek száma – 2, 3, 4 vagy 5 – a család méretétől függően változott. Összesen 1500 töltelék készült a napközis konyhán.

Harmadik hely a XII. Morotva Ligeti Jégkorong Kupán

A Vidám évbúcsúztató koncertre gyakorol Szarvas Város Fúvószenekara Szabados-Tóth Gábor vezetésével 2022. november 18-án

Vidám évbúcsúztató koncert különleges meglepetéssel