in ,

Vidám évbúcsúztató koncert különleges meglepetéssel

A Vidám évbúcsúztató koncertre gyakorol Szarvas Város Fúvószenekara Szabados-Tóth Gábor vezetésével 2022. november 18-án
A Vidám évbúcsúztató koncertre gyakorol Szarvas Város Fúvószenekara Szabados-Tóth Gábor vezetésével 2022. november 18-án (Fotó: Babák Zoltán)

December eleji ottjártunkkor már a “Vidám évbúcsúztató koncert” idei repertoárját gyakorolták a szarvasi fúvósok Szabados-Tóth Gábor vezetésével.

2000 óta minden évben volt évbúcsúztató koncert. Mindig ugyanabban az időpontban, december 29-én 17 órakor, teljesen mindegy, hogy milyen napra esik 29-e. Így ment ez 20 éven keresztül, aztán a koronavírus miatt kettő kimarad, így ebben az évben ez a 21. alkalom lesz.

Korábban három zenekar is fellépett egy-egy ilyen koncerten, most – hivatalosan Kozák Lajos Alapítvány Fúvószenekara, közismertebb nevén – Szarvas Város Fúvószenekara mellett a Szarvasi Rezesbanda áll majd a közönség elé. A zenekar vezetője, Laurik László sajnálatos távozta után a szervezési feladatokat, a zenekar vezetését Halász Gergely vette át.

Szabados-Tóth Gábor elmondta, hogy a két együttes közül a 30 fős városi zenekar vállalta, hogy a koncert kétharmad részét kitölti, a közepébe pedig beágyazták a rezeseket.

Saját programjukról elmondta, hogy alapvetően most is szórakoztató zenét játszanak majd, örökzöldeket, latin zenéket, indulókat, amik között hallható lesz hagyományos és modern is, de a “Radetzkyt nem lehet elhagyni”. Olyan zenéket válogattak, amiket ha nem is ismernek fel a hallgatók, azt fogják mondani, ezt már hallottam valahol.

“Ez a ‘valahol már hallottam”, de most élőben a fúvószenekartól hallom’ érzés elérése a célunk”, fogalmazott a zenekarvezető.

Mindig készülnek valami újjal is. Egyik zenekari tagjuk, Kulcsár Kristóf írt egy indulót “Szarvas 2022” címmel, aminek most lesz az ősbemutatója.

“Érdekes 6/8-os ritmizálású, ami az indulóknál elég ritka, mert ezeket általában 2/4-ben szokták írni. Természetesen lesz olyan, amikor az egész zenekar szól, de jellemző erre az datrabra, hogy különböző hangszercsoportokat mozgat meg”, magyarázta Szabados-Tóth Gábor, és hozzátette, hogy ez inkább ebben a formában a szakmai közönségnek mond valamit, de a koncertre érkezők is hallani fogják a különlegességét.

A vidám évbúcsúztató koncert december 29-én 17 órától lesz a Cervinus Teátrum színháztermében.

Töltött káposzta 1500 gombóccal jutott a 350 jogosult családhoz karácsony előtt a Emberöltő Alapítvány és a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ jóvoltából

Szárazélelmiszert és egy adag töltött káposztát vihettek haza az arra jogosultak karácsony előtt

Komár János és Szuromi Zoltán a Jansi és Barátai formáció december 9-én adott koncertjén

Jansi és Barátai először, de nem utoljára