in ,

Jansi és Barátai először, de nem utoljára

Komár János és Szuromi Zoltán a Jansi és Barátai formáció december 9-én adott koncertjén
Komár János és Szuromi Zoltán a Jansi és Barátai formáció december 9-én adott koncertjén (Fotó: Babák Zoltán)

Tasy József álma volt, hogy karácsony környékén valamilyen formációban adjanak egy koncertet, hangzott el a harmadik gyertya meggyújtása előtti pénteken a Jansi és Barátai formáció koncertje előtt a névadó sajtónak adott interjújában.

Ez az idén megvalósult, de szeretnének ebből hagyományt teremteni.

Kizárólag ismert magyar dalok, slágerek, az este folyamán összesen 20 hangzott el Demjén Ferenctől, a Bikinitől, a Republictól és még más hazai előadótól.

A koncert zenei alapját a Körös Party Band, azaz Nagy Attila (dob), Szuromi Zoltán (billentyű), Tasy József (basszusgitár), Turna Barát Tamás (gitár) repertoárja adta. Hozzájuk érkezett Komár János, Jansi (ének), és Liska Tamás (gitár), így lett a formáció neve Jansi és Barátai.

Annak ellenére, hogy Komár Jánossal a kettejük közös zenélése több évtizedes múltra tekint vissza, kihívás volt erre a koncertre felkészülni, mondta a Körös TV riporterének, Fodor Mariannak adott válaszában a Körös Party Band vezetője, Szuromi Zoltán, mert ezek a dalok, amiket előadtak az este folyamán, nem szerepelnek a repertoárjukban. Sok próba, otthoni gyakorlás előzte meg ezt a fellépést.

Tasy József Komár János a Körös-torok jelzővel illette, mert mint mondta

“azért a 20 szám elénekléséhez torok is kell”.

A tervek szerint a Körös-torok és társai a 2023-as adventi időszakban visszatérnének.

A Vidám évbúcsúztató koncertre gyakorol Szarvas Város Fúvószenekara Szabados-Tóth Gábor vezetésével 2022. november 18-án

Vidám évbúcsúztató koncert különleges meglepetéssel

Schőn Peti, alias DJ Schőn a Zebrában zenélt tegnap este

Zebra, karácsony, Schőn Peti