in ,

Két Los Angeles-i kerettag szarvasi is magaslati edzőtáborban

Opavszky Márk (álló sor b1) és Keller Gergő (álló sor b5) is magaslati edzőtáborban készül az idei versenyszezonra
Opavszky Márk (álló sor b1) és Keller Gergő (álló sor b5) is magaslati edzőtáborban készül az idei versenyszezonra (Fotó: MKKSZ / FB)

Keller Gergő és Opavszky Márk is részt vesz a válogatott keret edzőtáborában franciaországi Puy-Saint-Vincentben, adott hírt a kajakkenusport.hu.

Sífutótáborral kezdi a 2023-as esztendőt a Los Angeles keret. A kenusok már az újév első reggelén Livigno felé vették az irányt, míg a kajakosok szombaton Franciaország felé veszik az irányt.

Január elsején, amíg sokan a szilveszteri bulit pihenték ki, addig a kenus Los Angeles keret már reggel nyolc órakor útnak indult idei első edzőtáborába. A csapat az olasz-francia-svájci hármashatárnál lévő Livignoban vesz részt egy magaslati sífutó edzőtáborban.

„Nagyjából 1850 méteren vagyunk, innen kb. 2200 méterig megyünk föl. – mondta Foltán László, kenu utánpótlás szövetségi kapitány. – Ez egy hóbiztos hely, és a pályákat is karban tartják. Egy olimpiai központban vagyunk, a pályán pedig egy kör kb. 30 kilométer. Korábban a szövetségtől még nem járt itt csapat, így nyitott szemmel járok, igyekszem feltérképezni a terepet a jövő szempontjából. Az eddigiek alapján nem lehet okunk a panaszra.”

A téli szezonban ez már a második sífutó tábora a keret tagjainak, akik a kapitány szerint is egyre magabiztosabban és egyre többet mozognak a léceken. Továbbá a csapattal tartott Adolf Balázs és Fejes Dániel is, akik már rutinos sífutók.

„Minden tábort egy sífutó ergón való lépcsős teszt előz meg, a délelőtti edzéseket ezekhez a mérésekhez viszonyítva végezzük. Délutánonként kedden és csütörtökön kondi is van, így ilyenkor rövidebb a program, a többi napon viszont olyan résztávos edzés van, ami az anaerob szintet is dolgoztatja.” – avatott be a részletekbe Foltán László.

A kapitány elégedett a csapat teljesítményével, a minap Adolf Balázs 52, Fejes Dániel pedig 45 kilométert ment, de a fiatalabbak is 30-35 kilométereket teljesítenek. A szállásra sincs panasz, a versenyzők négyszemélyes apartmanokban laknak, ahol magukra főznek. Szombaton reggel hatkor edzenek utoljára – sötétben, éjjeli fejlámpát használva – majd ezután térnek haza, a következő hetekben pedig itthon folytatják a felkészülést.

A kajakos csapat terveit kissé átírta kedvezőtlen hóhelyzet. A tábort eredetileg Ausztriába, egészen pontosan Ramsauba tervezték, ám mivel ott nincs hó, helyette a franciaországi Puy-Saint-Vincentbe tették át a tábor helyszínét.

„Szombaton indulunk és egy hétig leszünk kint. A keret tagjai mellett Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter és Bakó Olga is velünk tart. Mi is 1800 méteren leszünk, ahol egy erdőben van a pálya. A válogatott korábban már többször járt itt, az előzetes előrejelzések szerint a hómennyiséggel se lesz gond. A csapat egy része már rendelkezik sífutó tapasztalattal, a lányok közül többen most először vesznek részt ilyen edzőtáborban.” – mondta Makrai Csaba, kajak utánpótlás szövetségi kapitány. Hozzátette a programban napi két sífutó edzés, illetve minden második nap kondizás is szerepel.

kajakkenusport.hu – 2023. január 5., 16:39

A Szarvasi Jégkorong SE U12-es csapata

Az orkák a szarvasok mumusai a jégen

A Hősök emlékművénél emlékeztek a szentandrásiak a Doni katasztrófa 80. évfordulóján

Idő kellett ahhoz, hogy a hírek haza érjenek a Don mellől