in , ,

Így működik az integráció Békés megyében: interjú Lestyan-Goda Zsomborral az Agrárszektoron

Lestyan-Goda Zsombor nemcsak a Szarvasi Teremlabdarúgó Bajnokságban szereplő, a cége nevét viselő csapat szponzora, hanem a szarvasi székhelyű cégek közül évről évre a város dobogós adófizetője. Vele jelent meg a következő rövid bemutatkozó az Agrárszektor című oldalon.

Mintegy 3600 hektáron gazdálkodik Szarvas és környékén a Nagyrét Farm Kft., amelyből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, 2000 hektáron pedig integrációt végeznek a közeli települések gazdálkodóinak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a vetéstől egészen a betakarításig a cég végez el minden munkafolyamatot a termelők részére. A Nagyrét Farm Kft. saját területeinek 50 százaléka öntözhető, ahol többek között paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek.

Békés megyében Szarvas és környékén gazdálkodik mintegy 3600 hektáron a Nagyrét Farm Kft. Ebből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, amelynek 50 százaléka öntözhető, itt paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, hibrid kukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek. A nem öntözhető részeken a főbb termesztett növények az őszi árpa, az őszi búza, a repce, a napraforgó, a kukorica, illetve a lucerna – tudta meg az Agrárszektor Lestyan-Goda Zsombortól, a cégcsoport ügyvezető-tulajdonosától. Elmondta, a Nagyrét Farm Kft. alapítása 2011-ben történt, fő tevékenységi körük a szaktanácsadás, a termelés, a szolgáltatás és a kereskedelem. A szakember beszélt lapunknak arról is, hogy mintegy 2000 hektáron végeznek integrációt, ami azt jelenti, hogy a vetéstől a betakarításig minden munkafolyamatot elvégeznek a termelők számára.

Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a mezőgazdaságot, illetve a természetet, és gyakorlatilag ez motivál most is. Itt minden nap új kihívásokkal találkozik az ember, ezért is érdemes ezt csinálni, és nagyon is szeretem.

Szlovákos lányok a Móra Kupán

Öt szlovákos diák, két arany a Móra Kupáról

Szarvasi karatésok a Zágrábban rendezett horvát nagydíjon

Két érem és egy 5. hely a Horvát Grand Prix-n