in ,

Két érem és egy 5. hely a Horvát Grand Prix-n

Szarvasi karatésok a Zágrábban rendezett horvát nagydíjon
Szarvasi karatésok a Zágrábban rendezett horvát nagydíjon

Biztatóan kezdték az évet a karateakadémia növendékei Zágrábban, ahol a hétvégén a legnagyobb horvát versenyen mérettették meg magukat karatésaink, adta hírül a Newjságnak küldött üzenetében Ruzsinszki György edző, a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia vezetője.

A nagyon rangos, immár 31. alkalommal megrendezett horvát nagydíjon 25 ország 300 klubjának 1800 versenyzője indult.

Szombaton U21-eseink léptek tatamira. Frankó Dániel első meccsét jó ütemű indításokkal hozta olasz ellenfele ellen. A második körben a horvát versenyzővel szemben végig dominált, vállműtétje után azonban ütései még nem működtek tökéletesen. pont nélküli döntetlent követően a bírók nem neki kedveztek. Kerti Kelemen decemberben korosztályt váltott, és sajnos belépett rutinosabb ellenfele csapdáiba, így a továbbjutás elmaradt.

Vasárnap Ruzsinszki Balázs egy korosztállyal feljebb, a kadeteknél lépett először tatamira. Ukrán, majd szlovák ellenfeleit verve a négy közé jutásért esett ki a későbbi döntőstől. Vigaszágon első meccsét sikerült hoznia, a bronzmeccsen azonban erős találatok miatt leléptették, így az 5. helyen végzett.

Bagi Ádám a 11-12 éves korosztály -39 kg-jában maximális pontkülönbséggel idő előtt 9:0-ra verte olasz, majd 5:1-re horvát ellenfelét. A döntőbejutásért megállították, de a vigaszágon addig hajtott, míg a kezdeti hátrányból meg nem fordította a mérkőzést és elhozta a csapat első bronzérmét.

Ruzsinszki Balázs saját korosztályában is tatamira lépett, ahol a döntőbe jutás nem, de a bronzérem neki is meglett.

A nap végén a térdműtétet követő egyéves kihagyás után Bagosi Marianna lépett tatamira. Első támadásánál jól készített elő, ám utána rossz ütemben indult. Később ezt sikerült javítania, de visszanyúlásait túl erősnek ítélték a bírók, és ezekkel a leléptetésig jutott a szarvasi lány.

“Az év elején természetesen, vannak még hibák, de magasabb szinten vagyunk jóval, mint tavaly ilyenkor, az elvégzett munka beépült a gyakorlatba is. Végleges új otthonunkra lelve nagy harci kedvvel és reményekkel teli vágunk neki a 2023-as évnek, aminek érdekében mindannyian koncentrált edzésmunkát végzünk el majd a következő hónapokban” – értékelte a hétvége történéseit kérésünkre Ruzsinszki György edző.

Hozzátette, hogy a hónap végén edzőtábor következik, aztán február közepén Pozsonyban folytatódik a nemzetközi versenyzés.

A következő nemzetközi megmérettetés Frankó Dánielre vár, aki a február elején Cipruson képviseli hazánkat a korosztályos EB-n.

Így működik az integráció Békés megyében: interjú Lestyan-Goda Zsomborral az Agrárszektoron

Bevezetőkép híján mesterséges intelligenciával generáltattunk képet a sajtóközleményhez

A szarvasi Gino és a 6 milliós emberi hiszékenység