in ,

Birkózóinknak is megkezdődött a 2023-as versenyszezon

Sükösd Attila (balról) tanítványa, Darvas Krisztián két kategóriában is aranyat nyert, és elhozhatta a legjobb vidéki versenyzőnek járó kupát
Sükösd Attila (balról) tanítványa, Darvas Krisztián két kategóriában is aranyat nyert, és elhozhatta a legjobb vidéki versenyzőnek járó kupát

Tegnap két fontos versenyen is részt vettek a Szarvasi Birkózó Egyesület növendékei.

Budapesten felnőtt szabadfogású válogatóversenyen, Kecskeméten pedig a Kelet-Magyarország Régió Területi Diák I-II. Szabadfogású Bajnokságán küzdöttek a gyerekek.

A fővárosban Hajduch Nándor 79 kg-ban második, Tóth Patrik 70 kg-ban harmadik helyen végzett. Szpin Mihály (79 kg) és Tóth Dominik (70 kg) most nem került fel a dobogóra. A fiúk junior korosztályosként indultak ezen a hétvégén. A cèl az volt, hogy minél több versenyen tudjanak részt venni és kipróbálhassák magukat felnőtt kategóriában is.

Kecskeméten Jankovszky Vencel (26 kg) diák II-ben harmadik helyezést ért el. Annak ellenére, hogy még csak most kezdi a versenyzést, ezzel a teljesítménnyel bejutott élete első országos bajnokságára is.

Hidasi Hunor (29 kg) diák I. (korengedménnyel) és diák II. korosztályban is nevezett a versenyre. Összesen öt mérkőzést vívott meg, de most nem sikerült dobogós helyezést elérnie. Kitartó szorgalma és a szőnyegen tanúsított harcias hozzáállása hamarosan meghozza az eredményt.

Darvas Krisztián diák II-es versenyzőként engedéllyel diák I-es korcsoportban is elindult, ezzel vállalta, hogy 8 mérkőzésen lesz jelenése egy nap alatt. Mindkét korosztályában első helyezést ért el, és megkapta a legjobb vidéki birkózó különdíját is.

Bogyó Benedek diák I-ben harmadik lett, kemény mérkőzéseken állt helyt, becsületesen és nagy eséllyel indul éremért az országos bajnokságon.

“Mozgalmas egy hétvége volt, meg kell hagyni. Az alapozás után ez volt egyeseknek az első versenye, és bizakodásra ad okot a teljesítményük. A felnőttek között harcolni nem egyszerű, de a fiúk szépen helytálltak, ennek is köszönhető, hogy két éremmel tudtak haza térni. Sajnos Misi és Domi szerencsétlen helyzetbe került. Mindkettőjüket a saját csapattársa ejtette ki. A kisebbek is keményen harcoltak, négyből hárman be is jutottak az országos bajnokságra. Kiemelendő Huni, aki nem állt most dobogón, de nagyszerűen birkózott. Neki fizikálisan erősödnie kell még, hogy ütőképes legyen a későbbiekben. Akik érmesek lettek, hozták a kötelezőt. Itt Krisztián az aki meglepett, és egy korosztállyal feljebb is meg tudta nyerni a versenyt, amivel kiérdemelte a legjobb vidéki birkózó különdíját. Büszke vagyok mindegyik tanítványomra, mert bátran harcoltak és ez manapság már nem olyan természetes jelenség”, fűzte a hétvége eredményeihez Sükösd Attila edző.

A Szarvasi Jégkorong SE U10-es csapata

Sűrű volt az előző hétvége a jégkorongozóknak

Bontás alatt a Liget Hotel wellnessrészlege 2023. január 16-án

Kifordították a sarkaiból a wellnesst a Ligetben