in ,

Farsangi fánksütéssel nyitották az évet a kertbarátok Békésszentandráson

Évadnyitó farsangi fánksütés a szentandrási kertbarátoknál
Évadnyitó farsangi fánksütés a szentandrási kertbarátoknál (Fotó: Babák Zoltán)

Minden hónap első szerdáján tartott összejöveteleik – ahogy nagyjából a kerti munkák is – novembertől februárig szünetelnek, árulta el Szűcs Elekné, a Békésszentandrási Kertbarát Kör vezetője.

Ilyenkor már főbb vonalaiban megvan az éves programjuk, mikor jönnek össze, hova mennek, milyen rendezvényeken vesznek részt. Ez közel 20 eseményből áll. Az egyesületnek 55-60 tagja van, közülük 15-20 aktívan részt vesz a kertbarátok mindennapjaiban, mondta Szűcs Elekné.

A művelődési ház udvarában levő kézműves házban rendezett évadnyitó farsangi fánksütésre ottjártunkkor már gyülekeztek a tagok, sült a fánk, amit alkalmunk volt megkóstolni, és tanúsíthatjuk, nemcsak külsőre, de ízre is tökéletesek voltak.

Évadnyitó farsangi fánksütés a szentandrási kertbarátoknál
Évadnyitó farsangi fánksütés a szentandrási kertbarátoknál (Fotó: Babák Zoltán)

Az esemény végére gyerekeket vártak, akiknek csörögefánkkal kedveskedtek.

A következő rendezvényük március első szerdáján lesz, amin egy növényvédős tájékoztatót hallgathatnak meg az érdeklődők, de addig sem pihenhetnek a szentandrási kertbarátok, ránk rúgta az ajtót a tavasz. Lesz itt még baj a barackkal!

Ha ez az év is olyan lesz, mint a tavalyi, egyébként sem marad sok idő a bemelegítésre, dolgos évük lesz a kertjüket művelőknek.

Vámpírok bálja a Gyakorló farsangján

„Mindenre ráveszel…”

Stratégia partnerségben az iparkamara Navracsics Tibor tárca nélküli miniszterrel