Menu
in

Itt a farsang, áll a bál…

…hangzott el a jól ismert mondat csütörtökön és pénteken a Szlovák Általános Iskola falai között. Az ünnepre hangolódás csütörtökön reggel az óvodában kezdődött. Számtalan manó, tündér, katona és királynő játszott a csoportszobákban. A valódi karneváli hangulat az ovisok jelmezes felvonulásával vette kezdetét. Jó volt látni, ahogy a kis apróságok – néhányan kissé bátortalanul, viszont annál nagyobb örömmel és lelkesedéssel – végigmentek az iskola folyosóin. Kifejezetten szívmelengető volt nézni, ahogyan az iskolás társaik biztatták őket.

Az farsangi hangulat másnap reggel az iskolába érkezéskor folytatódott. A diákság apraja- nagyja és a tanári kar már ekkor magára öltötte egy általa kedvelt karakter, szuperhős, rajzfilmfigura vagy éppen hercegnő jelmezét.

A délelőtti tanórákon – mi más? – a farsang volt a téma: e jeles időszak hagyományai illetve a népszokások jegyében teltek az órák játékos formában.

Délben – a diákság nagy örömére – az ebéd természetesen nem lehetett más, mint fánk.
Az iskolások jelmezes felvonulása sem maradhatott el, ami nagy nyüzsgéssel, hangos vidámsággal párosult. Minden alsós és a felső tagozatosok többsége is maskarába bújt, ezzel is fokozva a nap hangulatát.

A délután zenés-táncos produkciókkal vette kezdetét. Jó hangulatot teremtve egy közös bemelegítés, látványos zumba produkció nyitotta a sort, melyhez a tanulók nagy része is csatlakozott. A gyerekek önfeledten táncoltak, ugráltak, jól érezték magukat. Majd láthattunk mazsorett, hip-hop formációkat, és az osztálytáncok sem maradhattak el. Legnagyobb létszámmal a nyolcadik évfolyam diákjai léptek színpadra. Szívmelengető volt látni, ahogyan a lassan elballagó diákok összefogtak és elkészítettek egy összeállítást az iskolában előadott több évnyi farsangi produkcióikból.

Az osztálytermek átalakultak játékterekké, a diákok tanáraik segítségével különböző programokkal készültek: ki-ki kedve szerint alkothatott, fejleszthette kreativitását, társasozhatott vagy játszhatott különböző közösségi játékokat. Néhány ügyes kezű és vállalkozó szellemű pedagógus pedig arcfestéssel és lufihajtogatással kedveskedett a gyerekeknek.

A nap zárása a kihagyhatatlan disco volt. Kicsik és nagyok önfeledten táncoltak, buliztak, szemmel láthatóan jól érezték magukat.

Azt gondolom, mindenki nevében mondhatom, hogy egy nagyon hangulatos és sikeres napot zártunk.

Lipták Anett

Exit mobile version