in

Itt a farsang, áll a bál…

…hangzott el a jól ismert mondat csütörtökön és pénteken a Szlovák Általános Iskola falai között. Az ünnepre hangolódás csütörtökön reggel az óvodában kezdődött. Számtalan manó, tündér, katona és királynő játszott a csoportszobákban. A valódi karneváli hangulat az ovisok jelmezes felvonulásával vette kezdetét. Jó volt látni, ahogy a kis apróságok – néhányan kissé bátortalanul, viszont annál nagyobb örömmel és lelkesedéssel – végigmentek az iskola folyosóin. Kifejezetten szívmelengető volt nézni, ahogyan az iskolás társaik biztatták őket.

Az farsangi hangulat másnap reggel az iskolába érkezéskor folytatódott. A diákság apraja- nagyja és a tanári kar már ekkor magára öltötte egy általa kedvelt karakter, szuperhős, rajzfilmfigura vagy éppen hercegnő jelmezét.

A délelőtti tanórákon – mi más? – a farsang volt a téma: e jeles időszak hagyományai illetve a népszokások jegyében teltek az órák játékos formában.

Délben – a diákság nagy örömére – az ebéd természetesen nem lehetett más, mint fánk.
Az iskolások jelmezes felvonulása sem maradhatott el, ami nagy nyüzsgéssel, hangos vidámsággal párosult. Minden alsós és a felső tagozatosok többsége is maskarába bújt, ezzel is fokozva a nap hangulatát.

A délután zenés-táncos produkciókkal vette kezdetét. Jó hangulatot teremtve egy közös bemelegítés, látványos zumba produkció nyitotta a sort, melyhez a tanulók nagy része is csatlakozott. A gyerekek önfeledten táncoltak, ugráltak, jól érezték magukat. Majd láthattunk mazsorett, hip-hop formációkat, és az osztálytáncok sem maradhattak el. Legnagyobb létszámmal a nyolcadik évfolyam diákjai léptek színpadra. Szívmelengető volt látni, ahogyan a lassan elballagó diákok összefogtak és elkészítettek egy összeállítást az iskolában előadott több évnyi farsangi produkcióikból.

Az osztálytermek átalakultak játékterekké, a diákok tanáraik segítségével különböző programokkal készültek: ki-ki kedve szerint alkothatott, fejleszthette kreativitását, társasozhatott vagy játszhatott különböző közösségi játékokat. Néhány ügyes kezű és vállalkozó szellemű pedagógus pedig arcfestéssel és lufihajtogatással kedveskedett a gyerekeknek.

A nap zárása a kihagyhatatlan disco volt. Kicsik és nagyok önfeledten táncoltak, buliztak, szemmel láthatóan jól érezték magukat.

Azt gondolom, mindenki nevében mondhatom, hogy egy nagyon hangulatos és sikeres napot zártunk.

Lipták Anett

Vajdások a Honvédelmi Sportszövetség versenyein

Hétfőn délután ülésezett Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete.

A katolikus egyház bejelentkezett a szentandrási iskola ingatlanjainak tulajdonjogáért