in ,

Egy kidolgozott helyzetből négy gólt szereztek az orosházi vendégek

Ez az orosházi lövés elkerülte a kaput (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei másodosztály “A” csoportjának 16. fordulójában az Orosházi MTK-Rákóczit fogadta a Csabacsűdi GyLSE.

A legutóbbi, Végegyháza ellen vívott – tét nélküli – mérkőzést követően bizakodó volt Boér Zsolt edző. Hazai pályán tudtak ki-ki mérkőzést játszani a megye legjobbjával. A csapat mestere optimizmusának adott hangot, mint mondta, a megyei másodosztályban a tabella első felét kezdte méricskélni, meddig is tudnának felkapaszkodni.

A szombati OMTK-Rákóczi elleni mérkőzés egy kicsit visszahozta a földre a Csabacsűdi GyLSE edzőjét. A 9. percben Gadó Lóránt két góljával már 0–2-re vezettek az orosháziak. A 14. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Kasik Márk a sorfal mellé gurította a labdát, amit Varga Tamás lőtte a hosszúba (1–2). Ezzel az eredménnyel zárult az első félidő.

A második játékrészben egy szerencsétlen labdafogást követően Kugyela Kristóf kapus kezéből kicsúszó labda gurult a hálóba (1–3). Egy újabb öngól, ezúttal a másik oldalon tartotta életben a haza reményeket legalább az egy pontra (69′ Kasuba Dániel 2–3). Urbancsok Ákosnak a 74. percben sikerült az egyenlítés (3–3), de három perccel a rendes játékidő vége előtt Kocsis Kevin beállította a 3–4-es végeredményt.

A játékról elmondható, hogy két egyenrangú fél állt egymással szemben a pályán, sőt, inkább a hazaiak nyomtak, de az ellenfél hibáit sokkal jobb arányban használták ki az orosháziak. A négy vendéggólból egy született kidolgozott helyzetből, hármat hazai bakiból szereztek a vendégek, vetett számot a kapott gólokkal a mérkőzést követően Boér Zsolt edző.

Nagyon úgy néz ki, hogy ebben a bajnokságban a hazai pálya a mumusa a csabacsűdieknek, 8 hazai mérkőzésből legalább 5 alkalommal az első 10 percben gólt kaptak.

Csabacsűdi GyLSE – OMTK-Rákóczi 3–4 (1–2)

Csabacsűdi GyLSE: Kugyela Kristóf – Kiss Gábor, Varga Tamás, Gombár Attila (11′ Tari Ferenc), Sovány Pál, Gerhát Krisztián (67′ Jelen Szebasztián Szilveszter) – Király András (Styecz Dániel), Sándor János, Kasik Márk – Urbancsok Ákos, Pecnyik Gábor. Edző: Boér Zsolt

OMTK-Rákóczi: Dobozi (Salka) – Czinkóczi, Kasuba, Kun, Balog N. (Deák), Janicsek, Kocsis, Kun Szabó, Gedó, Kérdő (Dobi N.), Halász. Edző: Bodzás Ádám.
Gólszerző: Varga T. (20.), Kasuba (66. – öngól), Urbancsok (71.), ill. Gedó (1., 8., 47.), Kocsis (81.).

Boér Zsolt: Nagy csalódottságot és ürességet érzek a mai meccs után. Innen nagyon nehéz lesz felállni.

Jók: Kasik Márk, Sovány Pál, Sándor János

Tóth Iringó 3, Laurinyecz Levente 1. helyezést ért el a Curie kémiaverseny területi döntőjében. Felkészítőjük Litauszkiné Erki Katalin vezetőtanár.

Gyakorlós első és harmadik hely a megyei Curie-ről

Egy mérkőzést a végén kell megnyerni