in ,

Boér Zsolt: A tabella nem hazudik

A Dévaványai SE-t fogadta a Csabacsűdi GyLSE vasárnap (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei II. “A” csoportjának 18. fordulójában két hasonló képességű középmezőnybeli csapat találkozott vasárnap, amikor a sérülések által tizedelt Csabacsűdi GyLSE a Dévaványai SE-t fogadta.

A 12. percben beütött a csabacsűdiek hazai mérkőzéseit kísértő átok, az első 15 percben menetrend szerint érkező vendéggól (12′ Szabó Erik 0–1), de ettől most nem csúszott szét a csapat, sőt, első félidőben irányították a játékot, de góloktól meddően.

A második félidő is hajtósan kezdődött, de az első tíz percében két góllal tudta tovább növelni az előnyét a Dévaványa (53′ Szabó Erik 0–2 és 55′ Katona István 0–3). A 64. percben Urbancsok Ákos lövése megpattant Sági Bence előtt, és a hálóban kötött ki. Ezzel be is állt a végeredmény.

Villámnyilatkozatot adott Boér Zsolt, a Csabacsűdi GyLSE edzője az 1–3-as vereséget követően.

“Sűrű a mezőny. A 4-től a 15. helyezettig bárki megverhet bárkit, csak az a baj, hogy mi sohasem verünk meg senkit. Mindenki tud meglepetést okozni, csak mi nem. A felkészülésünk jó volt, nem ezt vártam. Az első negyedórában mindig kapunk egy gólt a semmiből. Most 12 percig bírtuk. Elgondolkodik az ember, hogy érdemes-e ezt csinálni. Nagyon szégyellem és nagyon tanácstalannak érzem magam. Már nem tudom, hol tudnék ezen segíteni”, fogalmazott a csabacsűdiek szemmel láthatóan elkeseredett edzője.

Csabacsűdi GYLSE–Dévaványai SE 1–3 (0–1)

Csabacsűd, 80 néző. Vezette: Rakonczás Zsolt.

Csabacsűdi GyLSE: Pajkó Péter – Kiss Gábor, Sovány Pál, Tari Ferenc, Gerhát Krisztián (83′ Rétes Roland) – Styecz Dániel (74′ Lénárt Zsombor), Király András – Urbancsok Ákos, Pecnyik Gábor (59′ Jelen Szebasztián), Kasik Márk– Sándor János. Edző: Boér Zsolt

Dévaványa: Sági – Végh, Nagy Z., Diós (Katona), Papp D. (Hraskó), Nyíri J., Adamecz, Somogyi, Szabó E., Juhász P. (Pelyva), Papp V. Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Boér Zsolt: Elkeseredett vagyok. A tabella nem hazudik. Ennyi a képességünk.

A Tessedik Táncegyüttes a 2023. március 12-i Néptáncantológián

Szarvasi táncosok a Néptáncantológián

A kiemelkedő történelmi jelentőségű világosi Bohus-kastély, ahol 1849. augusztus 12-én Görgey Artúr aláírta a feltétel nélküli megadásról szóló dokumentumot.

Forradalmi időutazást tettek a szarvasi baráti körösök Aradra és Temesvárra