in ,

Már a megújult wellnessel várja a vendégeit a Liget Hotel

Jégkút teszi teljesebbé a szaunaélményt (Fotó: Babák Zoltán)

Január 17-én zárt be a Liget Wellness és Konferencia Hotel azzal, hogy van hat hetük arra, hogy megújítsák a wellnessrészlegüket, illetve kialakítsanak egy szaunavilágot.

Ha valaki újított már fel ingatlant, tudja, nem mindig úgy zajlik, ahogy azt előre eltervezte. Hol az étvágy jön meg közben, és még rátesz egy lapáttal, vagy a feltárt munkaterületen indokolja valami, hogy többet foglalkozzanak a helyszínnel.

Miután itt mindkettő bejátszott, így ez az időszak rövidnek bizonyult ahhoz, hogy elkészüljenek a munkálatokkal.

A 15-16 éve épített falak mögött és az álmennyezet felett nem várt műszaki tartalmakkal találkoztak, ami mélyebb hozzányúlást igényelt. Ez mind időben, mind a büdzsében okozott egy kis felfordulást, de úgy döntöttek, ha csinálják, akkor azt csinálják meg alaposan, így a régi wellness-részleg egészét visszabontották és újraépítették.

“Ha szorosan is, de március 3-án már alkalmas volt a hotel arra, hogy 170 vendéget fogadjunk”, mondta Bogdán Tamás, a Liget Hotel vezetője.

Újdonság a szaunavilág, amit a régi tornaterem helyén egy kis hozzátoldással alakítottak ki. Nagyon eredeti az üvegfalú finn szauna, ahonnan a Körös-partra lehet látni.

Szárított gyógynövények adják a 45-50 fokos aromakabin illatanyagait.
Szárított gyógynövények adják a 45-50 fokos aromakabin illatanyagait (Fotó: Babák Zoltán)

Szárított gyógynövények adják a 45-50 fokos aromakabin illatanyagait. A finn szaunához hasonló bioszauna 50 fokos hőmérséklet körül várja azokat, akik a másikat túl melegnek találják.

A vendégek igényeit szem előtt tartva háromszorosára növelték a gőzkabin alapterületét. A szaunák előterébe egy jégkutat építettek, ami plusz élményt adhat a szaunázáshoz, csakúgy, mint a szabadtéren elhelyezett dupla dézsazuhany.

Nem készült el a két gyógyvizes medence egyike, a japán medence, aminek a mozaikos burkolata már nem volt javítható, ezért egy teljesen új technológiával, egy kent burkolattal látják el azt, aminek a tetején egy természetes kövekből kialakított túlfolyót alakítanak ki. Ezzel várhatóan a hónap utolsó napjáig készülnek el. Tervben van még egy infraszauna is, aminek elkészültét nyárra időzítik.

Központi részre költözött a recepció.
Központi részre költözött a recepció (Fotó: Babák Zoltán)

A tesztüzemben a wellness jól vizsgázott, tetszett a vendégeknek az új, sokkal világosabb, mozgalmasabb dizájn. A központi részre költöztetett recepció hatékonyabban tudja kiszolgálni a pihenni vágyókat. Ez a szekció az eddigiek megtartása mellett új funkcióval bővült. Innen szolgálják ki a hatalmas üvegportál előtt kialakított vendéglátórészt, ahol ezentúl alkoholos és alkoholmentes italokat, gyümölcsleveket kérhetnek a vendégek,

A nyitás óta eltelt tapasztalatokat összegezve Bogdán Tamás elmondta, nagyon várták és nagyon jól fogadták az újdonságokat a hozzájuk pihenni érkezők, köztük a visszatérők is.

A törzsvendégek a Facebookon számolták a heteket, majd a napokat, hogy jöhessenek és kipróbálhassák. Volt, aki kifejezetten ezért foglalta be március első hétvégéjét, hogy elsőként próbálhassa ki az új szolgáltatásokat.

Balázs Milán lövését még fogta Tóth Krisztián, de az ívben kipattanó labdát a szentandrási támadó a tizenhatos vonaláról hátra ollózva rúgta a hálóba

Nyerhető mérkőzés volt

Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzata elnöke

Vetélkedve ismerkednek a vármegye értékeivel