in ,

Nyerhető mérkőzés volt

Balázs Milán lövését még fogta Tóth Krisztián, de az ívben kipattanó labdát a szentandrási támadó a tizenhatos vonaláról hátra ollózva rúgta a hálóba (Fotó: Kepenyes Balázs)

“Mindenképp nyerni akartunk!”, kezdte szokásos mérkőzés utáni kérdéseinkre válaszát Virág Imre, aki sérülése miatt a kispadról segítette Lós István edző munkáját szombaton, amikor a Hunyadi Mezőkovácsházát fogadta a Békés megyei másodosztály 18. fordulójában.

A mérkőzés jól is kezdődött. A 14. percben Balázs Milán lövését még fogta Tóth Krisztián, de az ívben kipattanó labdát a szentandrási támadó a tizenhatos vonaláról hátra ollózva rúgta a hálóba (1–0). Az első félidőben volt még hazai helyzet, de az eredmény nem változott.

A második játékrész elején egy középpályán eladott labdát vezethettek a Hunyadi kapujára a vendégek. A tizenhatoson belülről Blahó Marcell küldte Buzás Bálint kapujára a labdát, ami irányt változtatott Szabó Ferencen, és a hálóban kötött ki (49′ 1–1).

A második félidőre beállt a Hunyadi új igazolása, a korábban a Szarvasi FC 1905-ben is futballozó, az NBIII-at is megjárt Bozsó László, aki 17 percet töltött a pályán, amikor ziccerből rendkívül higgadtan megszerezte első szentandrási gólját (63′ 2–1).

Pár perc elteltével Szabó és Buzás között volt egy kis kommunikációs probléma, amit kihasználva Budás Gergőnek nem maradt más dolga, mint a gólvonalról a kapuba passzolni a labdát.

A hátra levő játékidőben Bozsó két lehetősége maradt kihasználatlan, illetve egy Tasi Kristóf által lőtt kapufa Kis Pál játékvezető hármas sípjelét követően azt jelentette a Hunyadi számára, hogy 3 helyett meg kell elégedni 1 ponttal.

Ha már Kis Pálnál és a számoknál tartunk, meg kell jegyezni, hogy sárgák tekintetében nagyon bőkezűen bánt a Hunyadival. Ebben az összevetésben 8-1-re nyertek a hazaiak. Ezek egyikét Öpi vihette haza a többi 74 sárga és 4 piros mellé. Soknak tűnik, de Öpi eddig 390 alkalommal lépett pályára, további 29 alkalommal ülte végig a mérkőzést a kispadon.

A Hunyadi 2023. március 18-án pályára lépő összeállítása (Fotó: Kepenyes Balázs)
A Hunyadi 2023. március 18-án pályára lépő összeállítása (Fotó: Kepenyes Balázs)

Békésszentandrási HMSE–Mezőkovácsházi TE 2–2 (1–0)

Békésszentandrás, 100 néző. Vezeti: Kis Pál.

Hunyadi: Buzás Bálint – Sztricskó Botond, Kozák Balázs (64′ Yetik Deniz), Filyó Tamás, Balogh Martin – Lós István, Romhányi Roland, Tasi Kristóf, Szabó Ferenc, Szécsi Rajmond (46′ Bozsó László) – Balázs Milán. Kispad: Aszódi Levente, Virág Imre

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Móricz, Tóth B., Budás (Ondos), Bessenyei E. (Lakatos), Szeles, Bereczki, Blahó, Túri (Szokai), Sódar, Andrej. Edző: Matuz Tamás.

Lós István: Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezeink közül, ha jobban koncentrálunk, akkor megvan ez első idei győzelmünk.

Matuz: Haladunk az úton…

Jók: Bozsó, Sztricskó, Filyó, Lós, Kozák, illetve az egész csapat

Fotó: Kepenyes Balázs

A kiemelkedő történelmi jelentőségű világosi Bohus-kastély, ahol 1849. augusztus 12-én Görgey Artúr aláírta a feltétel nélküli megadásról szóló dokumentumot.

Forradalmi időutazást tettek a szarvasi baráti körösök Aradra és Temesvárra

Jégkút teszi teljesebbé a szaunaélményt.

Már a megújult wellnessel várja a vendégeit a Liget Hotel