in ,

Negyedszer is győzni tudott a Szarvasi FC 1905

Bány Bence és Furár Róbert, illetve Takács János (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei I. osztály 16. fordulójában elmaradt Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC labdarúgó mérkőzést pótolták vasárnap délután.

Simon Róbert 30 méterre az ellenfél kapujától szerzett labdát, amit kapura vezetett, és a védelem felett ellőve a hálóba talált (35′ 1–0).

A 43. percben Barna Viktor szerzett labdát a 16-oson belül, elpöckölte a védője előtt, aki felszabadítás helyett térden találta őt. A jogos büntetőt Bány Bence váltotta gólra.

A második félidőre sort cserélt Somogyi János edző. Zahorán Balázs és a Barna Viktor helyére beállt Kovács Zsombor összjátékának köszönhetően utóbbi a 16-os magasságából középre adta a labdát, ahol érkezett Bány és Furár Róbert. Furár kiáltására az egyébként szintén helyzetben levő Bány továbbengedte a labdát, amit a szarvasiak csapatkapitánya a hálóba lőtt (3–0).

A 71. percben Polonszki Patrikot Tatár Sándor fejbe rúgta. A magas lábat nem intette be a játékvezető, mire a szarvasi védő a játékvezető megítélése szerint törlesztett, mikor földre küldte az ellenfél csapatkapitányát, és öltözni küldte a szarvasi védelem meghatározó tagját, aki így több mérkőzéses eltiltás elé nézhet.

Polonszki elmagyarázza a történteket.
Polonszki Patrik a pillangóúszás alapjait magyarázza Baráth János játékvezetőnek. (Fotó: Babák Zoltán)

Ezzel a győzelemmel a 19. forduló előtt a Szarvasi FC 1905 két pontnyira közelítette meg a tabella második helyén álló OMTK ULE 1903 37 vs. 39 pont, illetve látótávolságba került a tabellát 41 ponttal vezető Végegyházi SE-től.

“Nagy fejtörést okoz, hogy két hét múlva Nagyszénáson Pilán Márkó mellett ki legyen a másik belső védő. Én tudom, hogy a játékban benne van, hogy egy ilyen szabálytalanság után az ember nem azt csinálja, amit kell. Sajnálom, hogy egy 3–0-ra megnyert mérkőzésen ilyen ostobaságot el tudunk követni”, mondta a mérkőzés után Somogyi János edző. További fejvakarásra ad okot az Somának, hogy a posztra kiszemelt Pilán Richárd is megkapta az ötödik sárgáját.

“Megpróbáljuk megoldani ezt a helyzetet.”

Szerencsére van merítési lehetőség a kispadról, hiszen ott is csupa olyan játékos ül, akik megérdemelnék, hogy játszanak Nagyszénáson. Ott majd bebizonyosodhat, hogy nem lesz gyengébb a csapat akkor sem, ha kiesik két alapember, mondta Somogyi János. “Remélem, nem leszünk kevésbé eredményesek, a kispadot pedig fel fogjuk tudni tölteni, mert ma olyanok nem fértek be a keretbe, aki rendszeres játéklehetőséget kapnak”, tette hozzá.

Szarvasi FC 1905 – Szeghalmi FC 3–0 (2–0)

Szarvas, 250 néző. Vezette: Baráth János.

Szarvasi FC 1905: Somogyi Pál – Pilán Márkó (76′ Magyar Martin), Polonszki Patrik, Pilán Richárd (46′ Deli Lajos), Zahorán Balázs – Simon Róbert, Furár Róbert – Zima Dániel (46′ Czvalinga Márk), Barna Viktor (46′ Kovács Zsombor), Kiri Máté – Bány Bence (83′ Styecz Bence). Edző: Somogyi János.

Szeghalom: Orvos – Tatár, Cserna R., Mező, Szász, Komódi, Marton, Tófalvi (Gál), Polonio-Guerreiro, Darányi (Csikós), Takács J. Edző: Földesi Ambrus.

Somogyi János: Egy erősen közepes színvonalú mérkőzésen egy erősen közepes teljesítménnyel magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Nagyon fáj, hogy egy ilyen fegyelmezetlenség miatt az elkövetkezendő hetekben szűkebbek lesznek a lehetőségeink.

Jóknak Zahorán Balázst, Kovács Zsombort, Simon Róbertet és Deli Lajost nevezte meg.

A Szarvasi NKK a 22. percben elveszítette védelme oszlopát, Hajdu Andreát, aki addigra a harmadik kétpercesét gyűjtötte be.

Kemény mérkőzésen vágott vissza Szeghalom

A 2023. március 18-i gála fináléja.

Színházi világnap gálával