in , ,

Ez történt a megye kettő utolsó két fordulójában

Sándor Jani 2 gólt lőtt a doboziaknak.
Sándor Jani 2 gólt lőtt a doboziaknak (Fotó: Babák Zoltán)

A Csabacsűdi GyLSE két egymást követő hétvégén is otthonában játszott. A 20. fordulóban a Dobozi SE-t verte 5–2-re (fotóink ezen a mérkőzésen készültek), míg nagypénteken gól nélküli döntetlent tudott elérni a tabella 2. helyén álló Szabadkígyósi SzSC-vel.

A Hunyadi egy hete az Eleki USE-val 3–3-mal zárt (erről itt számoltunk be), míg ma a Békési FC otthonából 2–2-es végeredmény után tudott egy pontot elhozni.

Csabacsűdi GYLSE–Dobozi SE 5–2 (2–0)

Csabacsűd, 70 néző. Vezette: Hajdú Dávid.

Csabacsűd: Rohony – Tari, Urbancsok, Gerhát, Sovány, Pecnyik (Kugyela), Sándor, Kasik, Varga T., Styecz (Jelen), Gombár A. (Lénárt). Játékos-edző: Boér Zsolt.

Doboz: Barabás – Hollósi, Tímári (Váradi), Pojendán, Szabó L., Sztojka Zs. (Faragó), Szigeti, Sztojka Á., Barcsay, Roszik, Sztojka T. (Lukucz). Játékos-edző: Barcsay Attila.

Gólszerző: Gombár A. (2.), Kasik (31.), Sándor (49., 85.), Urbancsok (61.), ill. Gerhát (73. – öngól), Szigeti (87.).

A mérkőzés elején kapott potyagól megfogta a vendégcsapatot, amely igazából már ki sem tudott jönni ebből a „melankóliából”. A csabacsűdiek felszabadult játékkal rukkoltak ki, és az újabb góllal sem maradtak adósak. A szünetről is motiváltabban és eredményesebben jöttek ki, negyedórán belül eldöntve a találkozót. A vendégek a végén már minden mindegy alapon játszottak, ez két gólt is hozott számukra.

(T. J.)


Csabacsűdi GYLSE–Szabadkígyósi SZSC 0–0

Csabacsűd, 110 néző. Vezette: Saitz Dániel.

Csabacsűd: Rohony – Tari, Urbancsok, Gerhát, Sovány, Pecnyik (Jelen), Kiss G. (Sándor), Kasik, Varga T., Styecz (Gombár A.), Király. Játékos-edző: Boér Zsolt.

Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén A. (Matuska), Szabó R., Milek, Mohácsi, Szabó Z., Maglóczki (Ancsin), Somogyi, Faragó (Magyari), Lázár (Hegedűs), Szilágyi (Csávás). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.

Kiállítva: Milek (70.).

Az első félidőben a hazaiak kezdeményeztek többet. Komoly helyzeteket is sikerült kidolgozniuk, de nem bírtak Dolezsán kapussal, aki több esetben mutatott be bravúros védést. Ezzel szemben a hazaiak hálóőrének nem akadt különösebb dolga ebben az időszakban. A szünet után már a vendégek is többet kezdeményeztek, de a kaput egyik fél sem tudta bevenni. Milek kiállítása miatt a Szabadkígyós emberhátrányban játszotta az utolsó 20 percet. Ennek ellenére a meccs finisében megvolt a lehetősége a három pont begyűjtésére, de elhibázta ziccerét, a hosszabbításban pedig Urbancsok rontott meccslabdát, így maradt a döntetlen, ami az ezüstérmesre nézve hízelgő.

(R. G.)


Békési FC–Békésszentandrási HMSE 2–2 (0–1)

Békés, 100 néző. Vezette: Nagy Gábor.

Békés: Takács – Római T., Novodomszky, Mester (Benedek), Római J. (Kovács L.), Minya, D. Nagy (Reszelő J.), Kardos, Csikós (Balázs), Laukó, Antal. Edző: Fekete Mihály.

Békésszentandrás: Wéber – Bozsó, Olasz István, Kozák (Szabó M.), Tasi K., Sztricskó, Balogh M., Romhányi, Lós, Szabó F., Szécsi. Játékos-edző: Lós István.

Gólszerző: Római J. (50.), Római T. (72.),  ill. Bozsó (28.), Romhányi (67.).

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, jobbára mezőnyben gyűrték egymást a felek, még a helyzetek tekintetében is egyezett a két csapat. A szentandrásiak annyival bizonyultak eredményesebbnek, hogy egy szöglet után a védők feje fölött átszálló labdát Bozsó közelről bebelsőzte Takács kapujába. A második félidő elején Római Jenő hamar egalizált egy kavarodásnál, de negyedóra múltán erre is érkezett válasz. A békésiek nem törődtek bele a sorsukba, erőfeszítéseik másodszor is meghozták az egyenlítést, a döntetlennel pedig a látottak alapján mindkét fél elégedett lehetett.

(K. T.)

Dr. Dósa Zsuzsa , a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója.

Arckép a sokoldalú Dósa Zsuzsáról

Sportszerűen, de keményen figyeltek Majoros Flórára a korábbi csapattársak.

Két jó lendülettel nyertek a lányok itthon