in ,

Művészetis forgatag harmadszor

Az utóbbi időkben minden második félév azzal kezdődik a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolában, hogy a tanárok és a növendékek nagy erőkkel készülnek a Művészetis forgatagjukra, amit harmadik alkalommal rendezték meg március utolsó napján.

Az összművészeti bemutatkozás keretében kötetlenül találkozhatott diák, szülő és tanár. A délután folyamán közel száz diák mutatkozott be, köztük hatvanan a legkisebbek közül.

Zenei blokkok során könnyűzenei előadások keretében tanárok és diákok közösen álltak folyamatosan változó közönségük elé. A képzőművészeti tagozat tanárai kézműves vásárt rendeztek a növendékeik alkotásaiból. Az ebből és a belépőjegyek összegéből befolyt összeg a Gazsó György Alapítvány számlájára került.

A folyosók is tele voltak programokkal. Arcfestéstől a kódfejtéses játékon és a hajfonáson át, a táncházig változatos történések zajlottak ott. A zenei blokkok között interaktív játékkal szórakoztatták a közönséget.

Molnár József és Csákvári Marián, Csabacsűd és Csata polgármesterei, középen Magyar Tamás evangélikus lelkész a 2023. április 12-i megemlékezésen.

Csata és Csabacsűd együtt emlékezett a kitelepítésekre

Bődi Mária Áprily Lajos: Tavasz a Házsongárdi temetőben című versét hozta el hallgatóságának.

Rendhagyó versfolyam a múzeumban