in ,

Egyéniben Pljesovszki János nyerte a polgárőrök versenyét

Pljesovszki János a versenyen (Fotó: police.hu)
Pljesovszki János a versenyen (Fotó: police.hu)

Hét csapat indult a Mezőberényben megrendezett XIX. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen. Csapatban a békéssámsoni önkéntesek győztek, egyéniben egy szarvasi polgárőr nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2023. április 15-én rendezte meg a XIX. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei fordulóját Mezőberényben. A versenyzőket Serb László r. alezredes, a Békési Rendőrkapitányság osztályvezetője köszöntötte. Ezután elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök, tesztet töltöttek és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját és gratulált a versenyen nyújtott teljesítményükhöz.

A legeredményesebb a békéssámsoni csapat lett, amelynek tagjai Sütő Ádám, Zámbori Tamás, Szalma Árpád és Maxi János. A második helyen a Mezőberényben és Kamuton szolgáló polgárőrök együttese végzett. A négyest Balog Marianna, Kozma István, Gál Ferenc és Taba Márk Balázs alkotta. A harmadik legjobb teljesítményt a csabaszabadi csoport nyújtotta, amelyben Kesjár Mátyás, Tomán Zoltán, Kesjár István Mihály és Kesjár Ádám Dániel versenyzett. Egyéniben a szarvasi Pljesovszki János lett az első, másodikként végzett Zámbori Tamás Békéssámsonból, a harmadiknak járó díjat pedig Szalma Árpád vehette át, aki szintén a békéssámsoni csapat tagja volt.

Pljesovszki János (jobbról ) az eredményhirdetésen (Fotó: police.hu)
Pljesovszki János (jobbról ) az eredményhirdetésen (Fotó: police.hu)

Juhász Gergő és chovánbeli tanára, Iváncsó József.

Egy nap két országos döntőn is helyt kell állnia Juhász Gergőnek

Nyolc csapat részvételével zajlott a szezonzáró.

Jég veletek: Hagyományosan felnőtt tornával zárták a szezont