in ,

Asztalitenisz: Utánpótlás magyar bajnokságnak adott otthont Szarvas

Húsvét hetében Szarvason rendezték meg az asztalitenisz magyar bajnokságot az utánpótlás korosztály számára. Rendkívül nagy feladatot vállalt ezzel a Demeter Lehel Asztalitenisz Egyesület, mivel csak 2022 nyarán alakult, így kevés tapasztalattal, de annál nagyobb ambícióval és lelkesedéssel szervezték meg az év legfontosabb versenyét a 11-13 és 15 éves korosztály számára. Az eseménynek az Alkotmány utcai sportcsarnok adott helyet 16 asztalon, közel 200 indulóval.

A szarvasi csapatot Németh Endre, Magyari Milán és Botos Marcell képviselte a versenyen. Az utóbbi két játékos serdülő kategóriában indult, ahol mind a ketten egy-egy meccset nyerve estek ki a csoportból. Örültek, hogy megmutathatták a játékukat a hazai környezetben, mert még nem adódott ilyen lehetőség.

Endre a 11 és 13 évesek kategóriájában indult. Mindössze négy hónapja kezdett ping-pongozni ezért nagy kihívás volt számára ez a verseny, mivel ez az első országos versenye volt. Ügyesen küzdött és élvezettel játszott, ami az egyesület ideológiája szerint a legfontosabb. Meccset sajnos még nem sikerült nyernie, de ami késik nem múlik.

A Magyar Bajnokságot sok pozitív tapasztalattal és visszajelzéssel zárta Medvegy Mihály, az egyesület elnöke, valamint a többi szervező és önkéntes. „Szeretném megköszönni a Magyar Asztalitenisz Szövetség nevében erőfeszítéseidet és mindannyitok áldozatos munkáját, mely révén kiváló körülmények és feltételek között sikerült megrendezni az U11, U13, U15 Utánpótlás Országos Bajnokságot. Nagy örömöt nyújtott, hogy a mai nehéz körülmények között Szarvas városa házigazdája tudott lenni a legrangosabb utánpótlás versenynek.” – mondta Lajtai Kristóf a szövetség főtitkára.

Medvegy Mihály szerint nem is valósulhatott volna meg ez a rangos esemény a sportot támogató emberek segítsége nélkül, melyhez nagyban hozzájárult Szarvas város önkormányzata is. Külön öröm és megtiszteltetés a szervezők számára, hogy a versenyt a település polgármestere, Babák Mihály nyitotta meg.

„Mozgalmas három nap volt. Jó volt látni, hogy közös összefogással sikerült hiánytalanul megrendezni egy ilyen színvonalas eseményt. Külön köszönet a Békés Megyei Sportszövetségnek, a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetségnek, a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek és mindenkinek, aki bármilyen formában közreműködött.” – értékelt a klub elnöke, aki bízik benne, hogy az egyesület még máskor is kap lehetőséget, ahol megmutathatja kompetenciáit.

Medvegy Mihály

Május 1-től a Szabadság u. 11. alatt, a szakorvosi rendelőben lesz megtalálható az orvosi ügyelet.

1830: Május 1-től Szarvason is indul az egységes alapellátási ügyeleti rendszer

Szarvasi érmek XII. Spirit Open Nemzetközi ITF Taekwon-do Verseny