in , ,

Péterfy Bori volt az Íróklub vendége

Péterfy Borival Bődi Eti beszélgetett az Íróklub április 14-i eseményén.
Péterfy Borival Bődi Eti beszélgetett az Íróklub április 14-i eseményén (Fotó: Babák Zoltán)

A Zebrában lépett fel Péterfy Bori az Amorf Ördögök felbomlását követően alakított Péterfy Bori & Love Banddel április közepén.

Elsősorban zenészként érkezett Szarvasra, de az Íróklub szervezője, Várnai Réka lecsapott a vissza nem térő alkalomra, hogy az énekes, színész, egykori élsportoló legyen az Íróklub következő vendége.

Beszélgetőtársa ezúttal is Bődi Eti volt, aki a külsőségeket lehántva ezúttal is “az embert” szerette volna feltárni. Ebben nem volt könnyű dolga, mert Péterfy Borinak erre is egyből meg volt a válasza: “de a zenész is ember!”. Kiderült, Eti vendége olyan, mint egy hagyma, ha a zenész réteg lekerült, akkor következett a színész, majd Áprily Lajos unokája, vagy a többi híres, ismert családtag rokona héj.

Mire Péterfy Borihoz ért, szinte le is telt a beszélgetésre szánt egy óra, mert indulnia kellett a Zebrába, de azért volt idő a veszteségmitológiában történt felnövéséről mesélni, milyen beleszületni egy ilyen mélyen gyökerező irodalmi, művészettörténeti családba. Beszélt a kamaszkoráról, amikor a magában hordozott atombombát a nagymamája hatástalanította, de szóba került az alternatív színházakban való szerepvállalása, illetve a Terápia című sorozat is.

Péterfy Borit követően Hartay Csaba és Litauszki Gábor olvasott fel írásaiból.

Nemzeti színű szalagokkal díszítették fel a Jubileumi Emlékház kerítését Békésszentandráson a település beiktatásának 693. évfordulójára emlékezve.

Már csak 7 év a 7. centenáriumhoz

A hétvégi forduló élmezőnye.

Darts: Véget értek a selejtezők, májusban döntő