in ,

Tavaszköszöntő Gála 2023 a Szlovákban

Intézményünkben, a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban az idei tanévben is megrendezésre került a Tavaszköszöntő jótékonysági gálaműsor.

A megjelent vendégeket intézményünk megbízott igazgatója, Wéberné Hanzó Teréz, valamint városunk polgármestere, Babák Mihály köszöntötte.

Korábbi hagyományunkat felelevenítve a 8. osztályosok keringője nyitotta a rendezvényt. Végzős diákjaink örömmel és izgatottan készültek erre az alkalomra, melyre az órák előtti – kora reggeli – próbákon is szívvel-lélekkel gyakoroltak. A produkciók sokszínűsége is megmutatta, hogy tanítványaink milyen sok területen tehetségesek, és teljesítenek kiemelkedően az iskolai tanulmányaik mellett. A szlovák és magyar nyelvű szavalatok után hallhattuk citerásainkat, harmonikásainkat, és a Jelenček kórust is. Az énekkarban együtt énekeltek kicsik és nagyok, tanulók és pedagógusok. A mozgás világából is kaptunk ízelítőt: bátor nagycsoportos óvodás néptáncosok, mazsorett, aerobik, és hiphop produkciók között elsőseink matróztánca is viharos tapsot kapott a közönségtől. A szlovák dráma szakkör tanulói egy modern jelenetet adtak elő ízelítőként a május 14-i szlovák drámatalálkozó műsorából.

A nyolcadikosok zárótánca előtt Csonka Ivett, a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány elnöke köszönetet mondott a szülőknek és a megjelent vendégeknek, hiszen ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, gyermek – szülő – pedagógus közös munkájára, összefogására volt szükség.
Tanítványaink és óvodásaink nevében köszönjük mindenkinek odaadó munkáját, segítségét.

Köszönjük mindenkinek az anyagi támogatást is, melyet támogató jegyek formájában vagy kézműves tárgyak készítésével, illetve a kézműves tárgyak megvásárlásával nyújtottak a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány javára. Ezzel lehetővé tették, hogy az intézményünkbe járó gyermekek mindennapjait még szebbé, élményekben még gazdagabbá tegyük.

Botos Veronika és Gál Dolli

Czvalinga Márk épp veszi Nagy Sándor akadályát.

Szerdán itt az újabb akadály: 17 órától a főtáblára jutás a tét

Sükösd Attila és a hétvégi birkózókülönítmény, Hidasi Hunor, Jankovszky Vencel és Bogyó Benedek.

Arany és bronz Lengyelországból